Teknoloji

Motorola Moto G8 ve G8 Power sızıntıları önemli detayları gösteriyor

motorola moto g8

Motorola Moto G8 ve G8 Power modellerinin yakında resmiyet kazanması bekleniyor. 91 Mobiles ve XDA-Developers sitelerinde yayınlanan haberler, bu iki telefona dair pek çok detayı resmi duyurudan önce görmeyi sağlıyor. Her iki telefonda da kamera delikli ekranlar ve Motorola’nın geçtiğimiz yıl çıkardığı G8 Plus’ta da kullandığı Qualcomm Snapdragon 665 işlemci yer alacak.

XDA Developers’ın haberine bakıldığında Moto G8 ve G8 Power arasındaki ortak noktaların listesinin oldukça uzun olduğu görülüyor. Delikli ekran, buton konumları, fiziksel parmak izi tarayıcısı, işlemciler ve Android 10 işletim sistemi bu ortak noktalar arasında başı çekiyor.

Ancak iki telefon arasında bazı önemli farklar da bulunuyor. Bunlar arasında en önemlisi olarak pil kapasitesi öne çıkıyor. Moto G8’de, tıpkı Moto G8 Plus’ta olduğu gibi, 4000 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Moto G8 Power’ın ise enerjisini 5000 mAh kapasiteli pilinden alacağı görülüyor.

Bir diğer önemli fark ise ekran. G8 Power’da da, tıpkı G8 Plus gibi, 1080p çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. G8’in ekran çözünürlüğünün ise 720p olduğu belirtiliyor. G8’in 6.39 inç, G8 Power’ın ise 6.36 inç ekrana sahip olduğunu belirtmekte fayda var. G8 Power’a ait görseller henüz ortaya çıkmasa da, bu telefonun daha küçük ekran çerçevesine sahip olacağı söyleniyor.

Ana teknik özellikler konusunda iki telefonun birbirine yakın durduğu söylenebilir. Her iki cihazda da Qualcomm Snapdragon 665 işlemcinin bulunacağını daha önce belirtmiştik. Moto G8 Power’da bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. Moto G8’de ise kullanıcıların 2 veya 4 GB RAM ile 32 veya 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri arasından tercihte bulunabileceği söyleniyor. Telefonlarda microSD kart desteğinin bulunup bulunmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Motorola Moto G8 ve G8 Power ne zaman tanıtılacak?

Moto G8 ve G8 Power kamera konusunda da birbirlerinden ayrılacak gibi görünüyor. Moto G8 Power’ın arkasında dört sensörlü bir kamera sisteminin bulunacağı belirtiliyor. Bu 8 megapiksel çözünürlüklü kameranın derinlik sensörü olarak kullanılması bekleniyor. Söz konusu sensör dışında her iki telefonda da 16 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel makro kamera ve 8 megapiksel geniş açılı sensörün eşlik edeceği belirtiliyor. Kısacası Moto G8’in arkasında da üçlü bir kamera sistemi bulunacak. Moto G8 Power’da 25 megapiksel olan ön kamera çözünürlüğü, Moto G8’de 8 megapiksele inecek.

Motorola Moto G8 ve G8 Power’ın tanıtımı için akıllara gelen ilk ihtimal ise şirketin 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) kapsamında 23 Şubat’ta gerçekleştireceği etkinlik. Motorola’nın bu etkinlikte bir amiral gemisi telefonu tanıtması da bekleniyor. Bu telefonun bir süredir konuşulan Edge Plus olma ihtimali yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER