Teknoloji

Motorola Moto G8 resmiyet kazandı: Snapdragon 665, üç arka kamera

motorola moto g8 g9 plus

Motorola Moto G8 Play ve G8 Plus modellerini geçtiğimiz yıl sonbaharda tanıtmıştı. Şirket standart Moto G8 modelini de sonunda gözler önüne çıkardı. Moto G8’in dikkat çeken ilk özelliği ise arkasındaki üç sensörlü kamera sistemi oluyor.

Moto G8’de ana kamera görevini 16 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu sensöre 119 derece görüş açısına sahip 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Makro kameraları telefonlarda görmek hâlâ biraz garip gelse de, giderek daha fazla üretici cihazlarına makro kamera yerleştiriyor. Telefonun önünde ise ekranın üzerindeki delikte konumlanmış 8 megapiksel bir kamera bulunuyor. Bu noktada Moto G8’in 6.4 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Moto G8, Qualcomm Snapdragon 665 işlemciye sahip. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Moto G7’de 3000 mAh olan pil kapasitesinin Moto G8 ile 4000 mAh olarak güncellenmesinin de önemli bir değişim olduğu rahatlıkla söylenebilir.

motorola moto g8

Motorola’dan verilen bilgiye göre; 4000 mAh kapasiteli pil sayesinde Moto G8, 40 saat boyunca şarj olmaya ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Moto G8’in teknik özellikleri itibarıyla G8 Plus ve G8 Play modellerinin ortasına gayet net şekilde yerleştiği görülüyor.

Motorola Moto G8 3.5 mm. kulaklık jakıyla geliyor

Moto G8’in üst kenarında 3.5 mm. kulaklık jakı bulunuyor. Suya dayanıklı bir tasarıma sahip olan akıllı telefon, kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkıyor. Gametime isimli bir özellik de barındıran telefon, oyunlar sırasında istenmeyen bildirimlerin kullanıcıları rahatsız etmesini engelliyor.

Motorola Moto G8, ilk olarak Brezilya’da satışa sunuldu. Bu ülkede 1299 real (1700 TL) karşılığında satılacak olan Moto G8, daha sonraki dönemde Asya, Avustralya, Avrupa ve Latin Amerika’da da piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER