Teknoloji

Motorola Moto G resmiyet kazandı

Motorola uzun süredir beklenen akıllı telefonu Moto G’yi Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde düzenlediği etkinlikle tanıttı. Şirket San Paulo’daki etkinliğe paralel olarak Londra, Meksika ve Toronto’da etkinlikler düzenledi. Akıllı telefonun tanıtımı Motorola’nın CEO’su Dennis Woodside tarafından gerçekleştirilirken, Woodside yeni akıllı telefonun küresel çapta yüz milyonlarca insanın muzdarip olduğu bir soruna çözüm getirdiğini belirtti ve kullanıcıların Moto G sayesinde uygun fiyata yüksek performans yakalayabileceğini ifade etti.

motorola-moto-g-131113

Moto G’nin tasarımına bakıldığı zaman şirketin geçtğimiz yaz tanıttığı Moto X’ten ilham almış olması göze çarpıyor. Köşeden köşeye bir ekran, kavisli bir arka panel ve su püskürtmesini hatırlatan nano kaplama gibi tasarım unsurları Moto G’de de yer alıyor. Arka panelin çıkarılabilir olması sayesinde Moto G’yi farklı renk kombinasyonlarıyla kullanmak mümkün oluyor.

Moto G’nin 4.5 inç ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlüğe ve 329 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Akıllı telefonun ekranında Corning’in en yenisi olan Gorilla Cam 3 kullanılmış. 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemcisi makul bir pil ömrü vadederken, tüm gün sürecek bir pil ömrünün sözünü veriyor. Motorola’ya göre, Moto G 3G’de rakiplerine göre yüzde 33 daha uzun bir pil ömrü sunuyor. Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemiyle kutusundan çıkacak olan Moto G’nin Android 4.4 KitKat güncellemesi alacağı belirtilirken, akıllı telefon 8 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı dahili hafıza seçeneğiyle potansiyel sahiplerinin karşısına çıkıyor. 8 GB’lık versiyonun yurt dışı satış fiyatını 179 dolar olarak açıklayan Motorola, 16 GB’lık modele ise 199 dolar fiyat biçti.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER