Teknoloji

Motorola Moto G Stylus sızıntısı tüm detayları gösteriyor

motorola moto g stylus

Motorola, 23 Şubat günü 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) kapsamında bir etkinlik düzenleyecek. Şirketin bu etkinlikte Moto G8, Moto G8 Plus ve Moto Edge+ modellerini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Motorola bu üç telefonun yanında Moto G Stylus adını taşıyan kalemli telefonunu da gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni bir sızıntı, Moto G Stylus’a dair tüm detayları gösteriyor.

Moto G8 Power’ın farklı bir versiyonu olarak tanımlanabilecek Moto G Stylus, XT2043-4 model numarasını taşıyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 665 işlemci bulunacak. Kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak olan telefonda Snapdragon 665’e 4 GB RAM eşlik edecek. Kullanıcılara 64 ve 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri sunulacak.

Kalemli telefonun 6.39 inç büyüklüğündeki Full HD+ ekranı daha önce sızan görüntülerde de görülmüştü. Ekranda göze çarpan ilk nokta ise sol üst köşede bulunan yuvarlak kamera deliği oluyor. Bu kamera deliğinin 25 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.

motorola moto g stylusMoto G Stylus’un arkasında ise üç sensörlü bir kamera sistemi bulunuyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 16 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro sensörler eşlik ediyor. 16 megapiksel kameranın ilk kez One Action modelinde kullanılan Action Cam isimli kamera olduğu da sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Moto G Stylus’ta parmak izi tarayıcısı arka paneldeki Motorola logosunda bulunuyor. 4000 mAh pil ve 10W şarj hızı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Çift SIM kart ve NFC desteklerinin olarak bölgeye bağlı biçimde sunulacağı belirtiliyor.

Yeni ortaya çıkan ve telefonun alt kenarını sergileyen bir görselde ise Moto G Stylus’ın 3.5 mm. kulaklık jakı taşıdığı görülüyor. Burada kulaklık jakına USB-C girişi, ana mikrofon ve hoparlör ızgarası da eşlik ediyor.

motorola moto g stylus

Motorola Moto G Stylus özel bir uygulama da barındıracak

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Moto G Stylus’ta kalem yerinden çıkarıldığında bir uygulamayı veya kısayolu başlatmak gibi bir seçenek mevcut olacak. Telefondaki Moto Note isimli uygulamada ise kalemle not alırken veya çizim yaparken parmağı silgi gibi kullanmanın mümkün olacağı belirtiliyor. Bu uygulamada notlara tarih damgası vurulabileceği de ifade ediliyor.

Motorola Moto G Stylus kullanıcıları, Moto Note uygulaması sayesinde kalemi en son çıkardıkları yeri ve zamanı görebilecek. Kalem aktif olmadığı takdirde bir süre boyunca yuvasına yerleştirilmediği takdirde de kullanıcılara bildirim gönderilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER