Teknoloji

Motorola Lollipop güncellemelerine Moto X Pure Edition ve Moto G ile başlıyor

motorola-moto-x-g-050914

Sahibi değişmiş, artık Lenovo’nun kanatları altına girmiş olsa da, Motorola Android güncellemelerini kullanıcılarına hızlı şekilde ulaştırma noktasında duruşunu değiştirmiyor gibi görünüyor. Şirket dün yaptığı açıklamayla Android 5.0 Lollipop güncellemesini iki cihazına; Moto X Pure Edition ve ikinci nesil Moto G için sunmaya başladığını açıkladı.

Moto G’nin ABD’de satılan GSM modelleri için bu güncelleme çıkacak. Operatör markalı Moto X’e veya Motorola’nın daha eski akıllı telefonlarına sahip olanlar ise biraz daha beklemek zorunda kalacak. Bu, Türkiye’deki Motorola kullanıcılarının da biraz daha bekleyeceği anlamına geliyor.

Motorola konuyla ilgili olarak yayınladığı bir blog yazısında Android 5.0 Lollipop güncellemesini daha fazla cihaza getirmek için iş ortağı mobil operatörlerle yoğun şekilde çalıştığını kaydetti. Hangi Motorola modelinin Lollipop’u alacağına bu sayfadan bakabilirsiniz.

Görünüşe göre, Android 5.0 Lollipop’a geçiş daha önceki sürümlerdeki adaptasyon süreçlerine göre daha hızlı olacak. Motorola’dan daha önce LG ve HTC de gözde Android cihazlarını önümüzdeki haftalarda güncelleyeceklerini açıklamıştı. Ayrıca Google da Nexus 6 ve Nexus 9 dışında kalan mevcut Nexus cihazları için Android 5.0 Lollipop dağıtımına başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER