Teknoloji

Motorola Edge resmi duyuru öncesinde testten geçti

motorola edge plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola, 22 Nisan’da yeni amiral gemisi telefonlarını tanıtacağını kısa süre önce açıklamıştı. Düzenlenecek tanıtım etkinliğinin yıldızının Edge Plus olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Motorola bu etkinlikte standart Edge modelini de kullanıcıların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.

Şimdiye kadarki sızıntıların büyük kısmının odak noktasında Edge Plus yer alıyordu. Akıllı telefon ocak ayında Geekbench’in benchmark testinden geçmişti. Standart Edge ise biraz gecikmeli de olsa tanıtımdan önce Geekbench’in veri tabanına girdi. Akıllı telefon; Geekbench’in testinden tek çekirdekte 505, çok çekirdek performansında ise 1410 puan aldı.

Motorola Edge’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemcinin bulunması bekleniyor. Edge Plus’ta ise işlemci tercihinin Snapdragon 865’ten yana kullanılmış olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

motorola edge

Geekbench’in veri tabanına göre, Edge’de 765G’ye 6 GB RAM eşlik ediyor. RAM kapasitesi seçeneklerinin Edge Plus için 8 GB’den başlaması öngörülüyor. Edge’in de kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağı belirtiliyor.

Motorola Edge Plus’ta ana kamera görevini 108 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstleneceğine dair dedikodular daha önce gündeme gelmişti. Edge’in ise 64 megapiksel çözünürlüklü bir ana kameraya sahip olması bekleniyor. 5G bağlantısı sunmasına kesin gözüyle bakılan Edge’in 6.67 inç bir ekranla geleceği ancak bu ekranın Full HD+ çözünürlük sunması da öngörüler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER