Teknoloji

Motorola’nın yeni amiral gemisi telefonu 22 Nisan’da tanıtılıyor

motorola edge plus

Motorola son yıllardaki en büyük amiral gemisi telefon duyurusunu 22 Nisan tarihinde yapmayı planlıyor. Tabii ki, etkinlik internet üzerinden düzenlenecek.

Şirket tarafından dün paylaşılan bir tweet ile etkinlik tarihi ve saati duyuruldu. Tahmin ediyoruz ki, etkinlik yaklaştıkça ek detaylar da paylaşılacaktır. Bu etkinlikte yeni Edge markası altında iki cihazın duyurulması bekleniyor.

Amiral gemisi niteliğindeki Motorola Edge Plus modeli ile ilgili sızıntıları fazlasıyla gördük. Çünkü Motorola’nın bu telefonu şubat ayında, iptal edilen Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenecek etkinlikte tanıtması bekleniyordu.

Bu etkinlik Motorola için çok önemli, özellikle son yıllarda daha çok orta segmentte ve daha uygun fiyatlı cihazlara odaklanmış şirket ilk kez üst sınıfta, amiral gemisi niteliğinde bir telefon çıkarmış olacak.

Motorola Edge Plus’ta Snapdragon 865 işlemci, 8 ya da 12 GB RAM ve 5000 mAh kapasiteli pil gibi güçlü özellikleri görmeyi bekliyoruz. Telefonun arkasında görülen 108 megapiksel ana kamera sensörünün yanı sıra, cihazın biri 16 megapiksel geniş açılı kamera diğeri de 8 megapiksel telefoto kamera olmak üzere iki kamera daha barındırması bekleniyor.

Cihazla ilgili daha fazla fotoğrafı geçen ay görmüştük. Bu fotoğrafta da ön kameranın ekrandaki deliğe yerleştirildiği ve 3.5mm kulaklık jakının bulunduğu göze çarpıyordu. Ayrıca daha ucuz bir Edge modelinin de tanıtılması bekleniyor. O model de daha düşük güçte donanıma ve 64 megapiksel ana kameraya sahip olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER