Teknoloji

Motorola Edge çerçevesiz ekranı daha ucuza sunacak

motorola edge
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola, üst sınıf Edge+ modeliyle amiral gemisi telefonlar çıkarmaya geri dönebilir gibi gözükse de, bu durum bütçesini düşünenlerin unutulduğu anlamına gelmiyor. XDA-Developers çeşitli fotoğraflar ve detaylar paylaştı, bunlar “plus” olmayan Edge modelinin de var olduğunu ve bunun daha makul bir fiyatla geleceğini gösteriyor.

Söz konusu telefonun neredeyse sıfır kalınlıkta yatay kenarlara sahip, 6.7 inç “şelale” ekrana sahip olacağı, bu ekranın 90 Hz yenileme hızı barındıracağı söyleniyor. Ayrıca bu ekranın 25 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın yerleştirildiği küçük bir kamera deliği de barındıracağı öne sürülüyor.

Motorola Edge modelinin diğer özellikleri arasında Snapdragon 765 ve 6 GB RAM de sıralanıyor. Edge Plus modelinde ise Snapdragon 865 ve 8 GB RAM’in bulunacağı belirtiliyor.

Kamera tarafında da Edge’in özelliklerinde Edge Plus’a göre doğal olarak bir indirgeme durumu söz konusu. Edge+ modelinde bulunacağı öne sürülen 108 megapiksel sensör yerine 64 megapiksel ana kamera sensörü bulunacak. 16 megapiksel geniş açı sensör, 8 megapiksel telefoto sensör de buna eşlik edecek. Bir de lazer otomatik odak var.

Normal Edge modeli bile bazı kullanıcılar için dikkate değer bir adım olacaktır. 5000 mAh yerine 4500 mAh kapasiteli pilinin olacağı, aynı zamanda Edge Plus’ta yer almayan 3.5mm kulaklık jakını barındıracağı söyleniyor. Aynı zamanda giderek bir standart hâlini alan 128 GB dahili depolama alanı ve ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucu da diğer özellikler olarak sıralanıyor.

Motorola Edge’in ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor. Edge Plus modelinin ABD’de yakında satışa çıkacağı söyleniyor, ancak standart Edge modelinin onu hemen takip edip etmeyeceği şu an için belli değil.

İLGİLİ HABERLER