Teknoloji

Motorola Edge 30 tanıtıldı, işte özellikleri

motorola edge 30

Motorola Edge 30, bir süredir devam eden sızıntıların ardından sonunda gözler önüne çıktı. Orta segmentte konumlanan akıllı telefon, piyasadaki en ince 5G uyumlu olmasıyla da dikkat çekiyor. Telefonun kasasının kalınlığı sadece 6.8 milimetre.

İnce kasasıyla hoş görünen telefonun arka panel tasarımının biraz standart olduğu söylenebilir. Telefonun arkasında üç kameranın dikey olarak sıralandığı bir kamera modülü mevcut. Burada 50 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya yine 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Ön tarafta ise 32 megapiksel çözünürlüklü kamera kullanıcıları bekliyor.

Akıllı telefonla HDR10 video kaydı yapılabiliyor. Bu videolar HDR10+ destekli ekranda oynatılabiliyor. 6.5 inç büyüklüğündeki OLED ekranın maksimum yenileme hızı 144 Hz. Motorola yenileme hızının değiştirilebileceğinin altını çizmeyi ihmal etmiyor.

Edge 30’un kalbinde Qualcomm Snapdragon 778G Plus işlemci bulunuyor. Bu işlemcinin orta segmentte konumlanan telefon için gayet makul bir performans sağlaması bekleniyor. İşlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB.

motorola edge 30Edge 30’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4020 mAh kapasiteli pil veriyor. Motorola bu pilin bir günün ötesinde kullanım süresi sağlayacağını belirtiyor. Ancak kesin bir sayı vermiyor. Bu pilin 33W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

Motorola Edge 30, Avrupa’da 450 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Akıllı telefon daha sonra Kuzey ve Güney Amerika’da da piyasaya çıkacak. Edge 30’un ABD’deki satış fiyatı konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER