Teknoloji

Motorola Moto G8 Power Lite sonunda tanıtıldı

moto g8 power lite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola Moto G8 Power, geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. Bu tanıtımdan kısa bir süre sonra da Moto G8 Power Lite hakkındaki dedikodu ve sızıntılar etrafta dolaşmaya başlamıştı. G8 Power Lite da sonunda resmen gözler önüne çıktı.

G8 Power Lite, 6.5 inç büyüklüğünde Max Vision IPS ekran paneline sahip. Görüntü oranı 20:9 olan bu ekran, HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın üstünde yer alan küçük çentik ise 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Akıllı telefonun arkasında sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilmiş üç sensörlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 16 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel derinlik sensörü ve yine 2 megapiksel makro kamera sistemi tamamlıyor. Motorola logosuna yerleştirilen parmak izi tarayıcısı da arka panelin üyeleri arasında yer alıyor.

Moto G8 Power Lite’ın kalbinde MediaTek’in Helio P35 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 256 GB daha eklenebiliyor. Kutusundan Android 9 Pie ile çıkması ise Moto G8 Power Lite’ın eksi hanesine yazılabilecek özelliklerden biri olarak değerlendirilebilir.

moto g8 power lite

Suya dayanıklı bir kaplamaya sahip olan G8 Power Lite için mavi ve turkuaz olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor.

Moto G8 Power Lite için ne kadar ödemek gerekecek?

Motorola Moto G8 Power Lite’ın en önemli özelliği olarak ise 5000 mAh pili öne çıkıyor. Bu pilin telefonla birlikte gelen 10W şarj aletiyle micro USB girişi üzerinden doldurulması biraz zaman alacak gibi görünüyor. Ancak teknik kadronun genel özellikleri ve pil kapasitesi bir arada değerlendirildiğinde G8 Power Lite’ta uzun süre boyunca şarj ihtiyacı duyulmayacağı anlaşılıyor.

Moto G8 Power Lite, ilk olarak Almanya ve Meksika’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun Avrupa’daki satış fiyatı 169 avro olarak belirlendi. G8 Power Lite, bu iki ülkenin ardından diğer Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde de piyasaya sürülecek. Avrupa ve Latin Amerika’yı daha sonra Asya ve Avustralya takip edecek.

İLGİLİ HABERLER