Teknoloji

Henüz tanıtılmamış Moto G8 Power Lite yüksek kapasiteli pili koruyacak

moto g8 power lite

Motorola üst segmentte adını pek fazla duyurmasa da, özellikle yurt dışında orta segment ve giriş segmentinde iddialı ürünlerle kendisini belli ediyor. Burada G ve E serisi telefonların büyük payı var. Her bir seride farklı noktalara odaklanan ürünler bulunuyor. Moto G8 Power da piliyle kullanıcılara uzun çalışma ömrü sunmaya odaklanıyor.

Moto G8 Power’ın tanıtılmasının üzerinden pek uzun zaman geçmedi. Bu ürün geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. Bu arada Motorola G8 Power Lite modeliyle ilgili dedikodular da internet üzerinde dolaşmaya başlamıştı. Amazon İtalya’dan henüz duyurusu yapılmamış bu telefonun varlığını doğrulayan önemli bir kanıt geldi. Henüz duyurusu yapılmamış telefonla ilgili tüm ayrıntılar ortaya çıkmış oldu.

Moto G8 Power ve Moto G8 Power Lite, hem içte hem de dışta birbirine göre dikkate değer farklar taşıyor. “Lite” versiyonunun arkasında biraz daha farklı bir kamera yerleşimi var. Aynı zamanda önde de daha eskiden tercih edilen su damlası biçiminde bir çentik var. İçeride ise, telefon Snapdragon 665 yerine MediaTek Helio P35 işlemciyle çalışacak gibi görünüyor.

“G8 Power” olarak anılmasını sağlayan en önemli unsur, yani 5000 mAh kapasiteli pil ise hâlâ korunmaya devam ediliyor. TurboCharging desteği de korunuyor, ancak şarj hızı 10W ile daha düşük seviyede bulunuyor. Bunların dışında, aralarındaki tek benzerlik adlarında taşıdıkları “G8 Power” ibaresi gibi görünüyor.

Moto G8 Power Lite, Amazon İtalya’da 189.99 avro, yani 1341 TL fiyatla listeleniyor. Ürün sayfasında telefonun nisan ayında çıkacağı belirtiliyor. Bu da Moto G8 Power’ın sahnede biraz daha uzun süre, dikkat çekecek şekilde kalabileceğini gösteriyor. Tabii ki, “Lite” modelin dağıtıma çıkışı koronavirüs salgını nedeniyle gecikirse bu süre daha da uzayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER