Teknoloji

Motorola’nın yeni kalemli telefonunun adı ortaya çıktı

motorola moto g stylus

Motorola‘nın kalemli yeni telefonuna ait olduğu söylenen ilk fotoğraf kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Evan Blass tarafından paylaşılan fotoğrafta telefonun sadece ön yüzü görülmüştü. 91Mobiles sitesinde yayınlanan fotoğraflarda ise telefonun hem önünü hem de arkasını görmek mümkün oluyor. Moto G Stylus adını taşıyacağı söylenen telefona ait özellikler de 91Mobiles’ın haberiyle ortaya çıktı.

Moto G Stylus’a ait olduğu söylenen fotoğraflarda telefonun geçtiğimiz yıl tanıtılan Moto G8 Plus’ınkine benzer arka kamera sistemi dikkat çekiyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesi bekleniyor. 91Mobiles’ın haberinde kamera sisteminde 117 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı bir sensörün bulunacağı da belirtiliyor.

Arka kamera sisteminde yer alan diğer iki sensörün teknik özellikleri bilinmiyor. Fotoğraflarda kalemin görülmemesi, paylaşılan cihazın Moto G8 veya G8 Power olabileceği ihtimalini de akıllara getiriyor. Söz konusu iki telefona ait bilgiler de kısa süre önce internete sızmıştı.

moto g stylus

Moto G Stylus ne zaman tanıtılacak?

G Stylus isminin kaynağı olarak Geekbench’teki benchmark testi sonuçları gösteriliyor. Akıllı telefonun teknik özelliklerinin G8 Plus’a benzer nitelikte olacağı söyleniyor. 6.3 veya 6.4 inç büyüklüğünde ekran, Snapdragon 6 serisi işlemci, 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Teknik özelliklere bakılınca G Stylus, Samsung’un Note serisine uygun fiyatlı bir alternatif olacak gibi görünüyor.

Moto G Stylus’ın tanıtım tarihi konusunda Motorola’dan resmi bir bilgi gelmiş değil. Ancak Motorola’nın akıllı telefonu 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) kapsamında düzenleyeceği etkinlikte tanıtması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER