Teknoloji

Motorola Moto Edge 30 Ultra’nın 200 MP kamerasından ilk örnek geldi

moto edge 30 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola’nın Moto Edge 30 Ultra adını taşıyan yeni amiral gemisi telefonunu bu ay içinde tanıtması bekleniyor. Bu akıllı telefonun en önemli özelliği ise üçlü kamera modülünde ana kamera görevini 200 megapiksel Samsung ISOCELL HP1 sensörün üstlenmesi olacak.

Telefonun tanıtımı için henüz kesin bir tarih paylaşılmış değil. Ancak Edge 30 Ultra’nın 200 megapiksel kamerasıyla çekilen bir fotoğraf şimdiden görüldü. Söz konusu fotoğrafı Motorola Çin Genel Müdürü Chen Jin paylaştı.

Dörtlü piksel birleştirme teknolojisine sahip sensörle çekilen fotoğrafın çözünürlüğünün 50 megapiksel olduğu belirtildi. Weibo’da paylaşılan fotoğrafı hemen aşağıda görebilirsiniz.

Weibo’da paylaşılan fotoğrafın sıkıştırılmış şekilde görüntülenebildiğini hatırlatmakta fayda var. Chen Jin, dörtlü piksel birleştirme teknolojisinin 108 megapiksel sensörlerde kullanılan dokuzlu piksel birleştirme teknolojisinden daha iyi olduğunu ifade etti. Çinli üretici söz konusu sensörü daha önce piyasaya sürdüğü Moto G200 modelinde kullanmıştı.

Moto Edge 30 Ultra ne zaman tanıtılacak?

Motorola Moto Edge 30 Ultra, Çin’de büyük ihtimalle Edge X30 Pro adıyla resmiyet kazanacak. Bu akıllı telefonla çekilen fotoğrafların varsayılan çözünürlüklerinin 50 megapiksel olması bekleniyor. Akıllı telefonun tanıtılacağı tarih için yakında bir açıklama gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER