Teknoloji

Samsung 200 MP ISOCELL HP1 sensörü duyurdu

samsung 200 mp isocell hp1

Samsung 200 MP ISOCELL HP1 görüntü sensörünü duyurdu. Bu sensörün şirketin müstakbel amiral gemisi telefonu Galaxy S22 Ultra’nın en önemli parçalarından biri olması bekleniyor.

Söz konusu sensör, piksel birleştirme teknolojisi sayesinde 12.5 veya 50 MP çözünürlüklü kareler yakalamayı mümkün kılacak. Samsung bu teknolojiyi “ChamaleonCell” olarak adlandırıyor.

HP1 ortamdaki ışık koşulları doğrultusunda farklı çözünürlüklerde sonuçlar verecek. Düşük ışıkta 12.5 MP fotoğraflar yakalamayı sağlayacak olan sensör, aydınlık ortamlarda ise 50 MP fotoğraflar çekebilecek. Dileyenler 200 MP çözünürlüklü kareler de yakalayabilecek. HP1 video tarafında ise 8K 30 fps çözünürlük desteği sunuyor.

Güney Koreli şirket HP1 ile birlikte 50 MP çözünürlüklü GN5 sensörün de duyurusunu yaptı. Otomatik odaklama alanında iyileştirmeler vadeden bu sensör, Front Deep Trench Isolation teknolojisini de ilk defa Dual Pixel tasarımında sunuyor.

Samsung 200 MP ISOCELL HP1 ve 50 MP GN5 sensörlerinin örneklerinin hazır olduğunu ve her iki sensörü taşıyan cihazların yakında kullanıcılarla buluşacağını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER