Teknoloji

Motiv’in akıllı yüzüğü ödeme yapmak için de kullanılabilecek

motiv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motiv akıllı yüzüğüne kalp atış hızı okuma özellikleri eklemeye hazırlanıyor. Bu özellikler sayesinde akıllı yüzükle ödeme yapmak mümkün hâle gelecek. Motiv’in yüzüğünde egzersiz ve hareket takibi için kalp atış hızı okuma özellikleri bulunsa da, şirket kalp atış hızının tıpkı parmak izi gibi kimlik doğrulamakta kullanılmasını amaçlıyor. Kimlik doğrulamasının ardından satış terminalleriyle iletişim kurabilecek olan yüzük, bu yeteneğe 2019’un ikinci yarısında yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle kavuşacak.

Motiv’in yüzüğü, her kalbin kalp atışında özel sinyaller yaydığı teorisi üzerine çalışıyor. Şirket yüzüğün elektrokardiyografi (EKG) yoluyla kimlik doğrulama yapabilmesini öngörüyor. Yüzük hâlihazırda FIDO sertifikasına sahip olduğu için WebAuthn standardı üzerinden çevrimiçi servislere girişte kullanılabiliyor. Buna ek olarak, çift aşamalı doğrulama için de yüzükten yararlanmak mümkün oluyor.  Ancak hâlihazırda bunun için yüzük takılıyken çeşitli hareketler yapmak gerekiyor.

Motiv, geçmişte “Walk ID” adını verdiği bir sistemle insanların yürüyüşünü de bir doğrulama yöntemi olarak kullanmayı amaçlamıştı. Ancak kalp atış hızından bu amaçla yararlanmak, daha kullanışlı bir çözüm gibi görünüyor. Akıllara gelen sorular ise sistemin ne kadar doğru çalışacağı ve egzersiz kaynaklı ya da diğer ritim değişikliklerinin sistemi nasıl etkileyeceği oluyor. Bu soruların cevabı güncelleme yayınlandıktan sonra alınacak.

İLGİLİ HABERLER