Teknoloji

Mophie Powerstation Go ile arabaları çalıştıracak

mophie powerstation go

Taşınabilir şarj cihazı pazarının en önemli oyuncularından biri olan Mophie, en yeni ürünüyle etki sahasını biraz daha genişletiyor. Mophie Powerstation Go isimli yeni taşınabilir batarya; bir yandan akıllı telefonları kablosuz olarak şarj ederken, diğer taraftan da aküsü biten otomobilleri çalıştırabilecek.

44400 mWh kapasiteli Powerstation Go, Qi standardını destekleyen cihazların pilini kablosuz olarak şarj edebiliyor. Cihazın üzerinde 65W AC çıkışı ve iki adet USB-A şarj girişi bulunuyor. Powerstation Go ile birlikte gelen iki adet 14 inçlik başlatma kablosu ise EC5 girişi üzerinden cihaza bağlanıyor. Bu kabloların sadece Powerstation Go ile birlikte kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

Powerstation Go’yu tamamen şarj etmek dokuz saat sürüyor. Otomobil çalıştırmak için taşınabilir bataryanın doluluk oranının en az yüzde 50 olması gerekiyor.

Otomobilleri çalıştırmak için geliştirilen taşınabilir bataryalar yeni bir şey değil. Daha önce başka markalar da ürünleri için “her şeyi şarj eder” tarzı yaklaşımlar uygulamıştı. Taşınabilir şarjların her şeyi şarj edebilmesi kullanışlı görünse de, acil bir durumda en başta telefonun şarj edilebilmesinin daha büyük önem taşıdığı söylenebilir.

Mophie Powerstation Go için ne kadar ödemek gerekecek?

Mophie, pilli kılıfları ve taşınabilir şarj cihazlarıyla hatırı sayılır bir pazar payı yakalamış durumda. Bu payı biraz daha büyütmek adına farklı alanlara yelken açmak, şirket için mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Powerstation Go, yurt dışında 9 Ocak’ta satışa sunulacak. Siyah, kobalt, pembe, kahverengi, altın ve safir renk seçenekleri bulunan cihazın fiyat etiketinde 159.95 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER