Teknoloji

Omega ve Swatch iş birliğiyle MoonSwatch kol saatleri geliyor

moonswatch omega swatch

Omega ve Swatch, Omega markasının lüksünü Swatch’ın daha gündelik ve “sokak markası” olarak nitelendirilen havası ile birleştiren küçük bir hibrit saat koleksiyonu üretmek için bir iş ortaklığı duyurdu. MoonSwatch olarak adlandırılan bu yeni saatler, Omega’nın ilk aya iniş görevi sırasında Apollo 11 astronotlarının taktığı saatlere benzer bir tarzda tasarlanan Speedmaster Professional Moonwatch modellerinden ilham alınarak üretildi.

Koleksiyondaki 11 saatin her biri, adını güneş sistemimizdeki gök cisimlerinden alıyor. Fazla yaygın olmayan renkleriyle ilişkili gezegen veya güneşi yansıtan, pil kapağında o gezegenin bir görüntüsünün kullanıldığı saatler mevcut. Ayrıca Omega’nın “uzay giysisiyle kullanıma hazır cırt cırtlı kayış” olarak nitelendirdiği unsuru da içeriyor. Bu da onlara astronotlar tarafından kullanılması amaçlanan bir aksesuarmış gibi ek bir hava ve his katıyor.

Ancak bu kol saatlerinin en cazip noktası, Omega ismini taşımasına rağmen, her birinin 300 doların altında yurt dışı fiyatına sahip olması. Bu da gerçek bir Speedmaster’ın maliyetinin çok altında bir fiyatla satılacağı anlamına geliyor. Duyuruya göre, MoonSwatch 26 Mart 2022’den itibaren yurt dışında satışta olacak. Ne var ki, sadece kısıtlı sayıdaki Swatch mağazalarından satın alınabilecek.

moonswatch omega swatch

Bununla birlikte MoonSwatch’ın piyasaya sürülmesi sadece belirli Swatch mağazalarıyla sınırlı olmayacak. Resmi Swatch Instagram hesabı, ilk partinin önceden belirlenmiş fiziksel konumlarda olacağını, ancak MoonSwatch’ın gelecekte çok daha yüksek bir kapasitede ve geniş alanda satışa sunulacağını doğruladı.

Swatch, MoonSwatch’ın sınırlı sayıda bir sürüm olup olmayacağına ilişkin sorulara verilen çok sayıda yanıtında, durumun böyle olmayacağını belirtti. Swatch, Ronald Chew (@horologym) adlı Instagram kullanıcısına  “Saatler sınırlı veya numaralı değil,” dedi, “bir mağazadan satın alamazsanız bile daha sonraki bir tarihte çevrimiçi olarak da satışa sunulacaklar.” cevabını verdi.

Sınırlı sayıda ve alanda satışa sunulmayacak olması, belirlenen mağaza konumlarından birine gidemeseniz bile MoonSwatch’a ulaşmayı kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda bu durum saatleri astronomik fiyatlarla satabilecek fırsatçı karaborsacıların stokların çoğunu satın almasını engellemeli veya en azından onları caydırmalıdır. Yine de, bu kişileri amaçlarından alıkoyacak bir politikayı uygulamak kolay değil. Bu yeni saatlerin geniş kapsamda satışa çıkmasını bekleyemeyecek ve belirlenen konumdan uzak olanlar için karaborsa önde gelen alışveriş alanlarından biri olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER