Teknoloji

Moleskine’in yeni defteri çizimleri Adobe Illustrator’a anında aktarıyor

moleskine creative cloud connect

Tasarım yazılımı programcıları yıllardır, dijital tasarıma kağıt ve kalem deneyimini getirmenin yollarını düşünüyor. Adobe Illustrator içinde yer alan en son çizim yönteminde ise gerçek bir kağıt ve kalem kullanılıyor. Moleskine Paper Tablet – Creative Cloud Connected olarak adlandırılan yeni bir defter tanıtıldı. Bu defter, Adobe’nin bulut servisini kullanarak gerçek kağıda yaptığınız çizimleri eksiksiz biçimde Illustrator’a aktarıyor.

Çiziminizi dijitalleştirmenin temelinde Moleskine Pen+ Ellipse optik kalem bulunuyor. Adobe’nin söylediğine göre, Paper Tablet ile birlikte kullanıldığında, bu kalem her bir hareketi kaydediyor ve her bir kalem hareketini Adobe Illustrator’a gerçek zamanlı biçimde aktarıyor. Ayrıca entegrasyon sanatçılara, dijital dosyadaki fırça darbelerini geri alma fırsatını veriyor. Tabii ki, bu geri alma işlemi gerçek kağıt üzerinde yapılamıyor.

Aslında Moleskine Paper Tablet’i zaten satıyor, ancak bu özel ürün Creative Cloud ile kullanım için özel olarak tasarlandı. Her bir sayfanın üzerinde var olan iki sembol kestirme işlevini görüyor. Bunlardan bir tanesi eşzamanlı çizim moduna geçişi sağlarken diğeri de dosyayı Creative Cloud’a kaydediyor. Şirketin diğer defterleri gibi Ncoded kağıt teknolojisi yazılı içeriğin dijitalleştirilmesine izin veriyor. Bunların arasında, kalemin yardımıyla yeni sayfaların tanınması bulunuyor.

Kalem Illustrator ile bir uzantı yardımıyla eşleştiriliyor. Moleskine Pen Plus for Adobe Illustrator adlı eklenti macOS için hâlihazırda mevcut durumda, çok yakında da Windows’a geliyor. Adobe bu yazılımın, Simplify Path gibi araçlara benzer şekilde, kaba çizimleri yeniden iyileştirmek için kullanılabileceğini söylüyor. Her bir fırça darbesi dijital çizimden silinebiliyor.

Creative Cloud’a özel defter Adobe ve Moleskine arasındaki ikinci iş birliği. Daha önce Moleskine kullanıcılarının çizimlerinin fotoğraflarını Adobe Illustrator’a yüklemelerine izin veren bir uygulama çıkarılmıştı. Yeni kağıt tablet ise çizimleri anında kaydederken ilk uygulamanın adımını da ortadan kaldırıyor. Kullanıcılara her bir vuruşu Illustrator’ın geçmişine kaydetme, bunları geri alma veya sonra düzenleme fırsatı sunuyor.

Adobe ve Moleskine daha önce de birlikte çalışmıştı

Yeni kağıt tablet cihazıyla geliştirilen örnek bir projede Adobe, kaba çizimin nasıl düzenlendiğini, renklendirildiğini ve tasarıma entegre edildiğini gösteriyor.

İtalya merkezli bir şirket olan Moleskine, not defterleri, çizim defterleri ve planlayıcılar üretiyor. Aynı zamanda sayfaları dijitalleştirmeye yarayan uygulamalar ve aksesuarlar da çıkarıyor.

Paper Tablet – Creative Cloud Connected adlı defter yurt dışında 35 dolara satılıyor. Defter moleskine.com adresinde satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER