Teknoloji

Mobvoi’den Wear OS işletim sistemli akıllı saat: TicWatch Pro 5

mobvoi ticwatch pro 5

Mobvoi TicWatch Pro 5 adını taşıyan yeni akıllı saatini tanıttı. TicWatch Pro 5, şirketin bu yılki ilk amiral gemisi ürünü olma özelliğini taşıyor. TicWatch 3 Pro’nun takipçisi olan akıllı saat, pek çok alanda önemli iyileştirmeler vadediyor. Sağlık takibine odaklanmaktan vazgeçmeyen Mobvoi, yeni saatiyle birlikte yeni ve geliştirilmiş bir sağlık uygulamasını da kullanıma sunuyor.

TicWatch Pro 5, Qualcomm’un Snapdragon W5+ Gen 1 işlemcisinin bulunduğu ilk akıllı saat olma özelliğini taşıyor. Bu çip gelişmiş performans ve verimlilik vadediyor. Akıllı saatin 1.43 inç büyüklüğündeki OLED ekranı Gorilla Glass camla korunuyor. Buna ek olarak, akıllı saatte ultra düşük güç tüketen ekstra bir ekran da mevcut. Daha “mütevazı” bir arka aydınlatması bulunan bu ekrandaki bilgiler de okunabiliyor. Snapdragon W5+ Gen 1’e 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı eşlik ediyor.

TicWatch Pro 5 de Google’ın Wear OS 3 işletim sistemiyle çalışıyor. Bu noktada kısa süre önce Wear OS 4’ün duyurulduğunu, ancak hangi cihazların bu güncellemeyi alacağının bilinmediğini belirtmekte fayda var.

Mobvoi TicWatch Pro 5, 100’den fazla egzersiz tipini takip etme yeteneğine sahip. Tek dokunuşla ölçüm özelliği kalp atış hızı, kan basıncı, kandaki oksijen seviyesi, stres seviyesi ve VO2 Max ölçümü gerçekleştiriyor. Akıllı saat NFC desteğiyle temassız ödemeler için de kullanılabiliyor.

mobvoi ticwatch pro 5

Mobvoi TicWatch Pro 5in pil ömrü 80 saati buluyor

Saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi 628 mAh kapasiteli pili veriyor. Mobvoi’nin Smart Essential Mode adını verdiği modla bu pil 80 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. Bu modda OLED ekran kullanılmadığında düşük güç tüketen ikinci ekrana geçiş yapılıyor. Hızlı şarj desteği ise 30 dakika içinde pil ömrünü yüzde 65’e çıkıyor.

US-MIL-STD 810H askeri dayanıklılık sertifikasına sahip olan TicWatch Pro 5 yağmura, buza, kuma, darbelere ve titreşime dayanıklı. Menüde dolaşmak için ekranın sağındaki kurma kolundan yararlanılıyor.

mobvoi ticwatch pro 5

Mobvoi TicWatch Pro 5’in Avrupa fiyatı 349 veya 359 avro olarak belirlendi. Fiyatın ülkeden ülkeye değiştiğini ve akıllı saatin satışa sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER