Teknoloji

Mobvoi de abonelik tabanlı model sunan giyilebilir ürün markaları arasına katılıyor

mobvoi ticwatch 3 pro gps

Uygun fiyatlı Wear OS akıllı saatler çıkarmasıyla tanınan Mobvoi de abonelik tabanlı hizmet sunan markalar arasına katılıyor. Şirket, bu hafta içinde TicWatch programı altında yeni uyku özellikleri sunmaya başlıyor. Yurt dışındaki kullanıcılar, akıllı saatin tüm yeteneklerine erişmek için ayda 4,99 dolar ödemek zorunda kalacaklar.

Mobvoi, konuyla ilgili bir tweet’te yeni özelliklerin uykuya yardımcı şarkılar, uyku döngüsü hatırlatıcıları gibi yapay zekâ tabanlı uyku bilgileri, geçmiş uyku verileri ve maksimum ve minimum kalp atış hızı ile SpO2 gibi uykuyla ilgili daha fazla veriyi içereceğini duyurdu. Bu yeni özelliklerden SpO2, minimum / maksimum kalp atış hızı ve uyku trendleri gibi ayrıntılı veriler yalnızca abonelere sunulacaktır. Ayrıca üyeler, abone olmayanlar için mevcut olan 12’nin aksine, aralarından seçim yapabilecekleri 50 uyku yardımı şarkısına erişebilecekler. Bu arada zenginleştirilmiş uyku özelliklerinin tümü, yalnızca Mobvoi uygulamasını kullanan TicWatch’larda mevcuttur. Bir TicWatch’u olup da fitness ve sağlık izleme ihtiyaçlarınız için farklı bir uygulama kullananlar için tüm bunlar tartışmaya açık hâle geliyor.

Mobvoi, şu anda yurt dışında, kullanıcıların 31 Aralık’a kadar kaydolması koşuluyla “VIP hizmetini” aylık 2,99 dolarlık indirimli fiyatla sunuyor. TicWatch GTH 2 ise altı aylık ücretsiz deneme sürümü ile birlikte geliyor.

Giyilebilir ürünler sunan bir şirketin aboneliklere yöneldiğini ilk kez görmüyoruz. Fitbit bunu Fitbit Premium ile yapmıştı, daha detaylı ve derin uyku ve sağlık ölçümlerini aylık 10 dolar veya yıllık 80 dolar karşılığında sunmaya başlamıştı. Oura Ring ise geçen yıl, donanımı satın alındıktan sonra, daha önce ücretsiz olan içgörüler için aylık 6 dolar tutarında bir abonelik sunarak tüketicilerin öfkesini çekmişti. Bu arada Whoop 4.0 da, detaylı veri ve analizlere erişim elde etmek için daha yüksek biçimde, aylık 30 dolarlık bir abonelik ücreti alırken donanımı “ücretsiz” olarak sunuyor.

Mobvoi, yenilikçi sağlık özellikleriyle Fitbit, Apple ve Samsung kadar iyi tanınmıyor. Ancak bu yılın başlarında, Mobvoi’nin uzun vadeli arter sağlığınızı ölçebileceğini iddia ettiği TicWatch GTH Pro’yu duyurmuştu. Bu, sağlıklı yaşam ve tıbbi uygulamalar arasındaki çizgiyi aşan özelliklerle geliyordu.

Yine de tüketici açısından bakıldığında, Mobvoi’nin abonelik modeli deneme kararı tüketiciler için fazlasıyla şaşırtıcı olacaktır. Öncelikle şirket bir süredir Wear OS 3 stratejisi hakkında bir bilgi vermedi. Geçen yıl Google, TicWatches dahil olmak üzere, Snapdragon Wear 4100 destekli akıllı saatlerin 2022’nin sonuna kadar Wear OS 3’e yükseltilebileceğini söylemişti. Bu son tarih hızla yaklaşıyor ve Mobvoi, kullanıcıların güncellemeyi ne zaman bekleyebilecekleri konusunda tek kelime etmedi.

Bu arada Fossil, WearOS 3 güncellemesini ekim ayı itibarıyla kullanıma sunmaya başladı. Ayrıca Mobvoi, Qualcomm’un yeni Snapdragon W5 Plus çipi tarafından desteklenen yeni bir TicWatch’ı bu sonbaharda piyasaya süreceğini de söylemişti. Aralık ayı geldi, geçmek üzere ve bununla ilgili de herhangi bir gelişme olmadı.

İLGİLİ HABERLER