Eğlence

Mobil odaklı Quibi Chromecast desteğiyle büyük ekran açılımını genişletiyor

quibi

Türkiye’de henüz kullanımda olmayan bir mobil multimedya servisi olan Quibi’nin iOS uygulaması güncellendi. Bu güncellemeyle birlikte Google Chromecast’i kullanarak televizyona içerik yayını yapılabiliyor.

Salı günü yayınlanan güncelleme, Quibi’nin AirPlay desteğini eklemesinden birkaç hafta sonra geldi. Bu güncellemelerle birlikte Quibi, başlangıçta hedeflediği mobil cihaz ekranlarından izlenebilecek videolar sunma hedefinin ötesine geçmiş oluyor. Quibi’nin en son 20 Mayıs tarihinde güncellenen Android uygulamasında ise henüz Chromecast desteği yok gibi görünüyor.

Quibi, nisan ayının başlarında, tam da Kovid-19 pandemisinin dünyanın dört bir yanını yoğun şekilde etkilediği bir dönemde çıkmıştı. Evde kalan insanlar içerik yayın servislerinin izlenme oranlarını büyük oranda artırmıştı. Quibi ise yeterli tanıtım yapamamış, ayrıca çok kısıtlı bir içerikle faaliyete geçmişti. Üstelik aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkeden erişilebilir durumda değildi.

Yine de, uygulama ilk haftasında 1.7 milyon kez indirildi. Ancak bunda da uygulamanın ücretsiz abonelik kampanyaları etkili oldu. Quibi’nin kurucularından Jeffrey Katzenberg, The New York Times’a verdiği demeçte pandemiyi sorumlu tutmuştu. “Yanlış giden her şeyi koronavirüs ile ilişkilendiriyorum.” Ayrıca Katzenberg, mayıs ayının başlarında 1.5 milyondan az abonesi olduğunu da söylemişti.

Quibi’nin sönük bir başlangıç yapmasının nedenlerinden bir tanesi de uygulamaya yerleştirilmiş çeşitli kısıtlamalar olmuştu. Örneğin, kullanıcılara uygulama içinden bir ekran görüntüsü veya dizi kaydı parçasını sosyal medyada paylaşma izni verilmiyor. TV üzerinden izleme de eksik kalan özelliklerden bir tanesiydi, Quibi sadece mobil cihazlardan kullanılabiliyordu.

Quibi’nin AirPlay desteğini eklemesi bir aydan biraz fazla zaman aldı. Çıkışının üstünden iki ayı biraz aşkın zaman geçtikten sonra da Chromecast desteği gelmiş oldu. Böylelikle kullanıcılar ekran yansıtmanın dışında, içerikleri TV’de oynatmak için daha rahat ve kullanışlı yöntemler kazanmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER