Teknoloji

Mobil cüzdan uygulaması Isis IŞİD yüzünden adını değiştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

isis-mobil-cuzdan-080714

ABD’de faaliyet gösteren mobil cüzdan uygulaması Isis bugünlerde bir kimlik problemi yaşıyor. Türkiye’de Irak Şam İslam Devleti olarak adlandırıldığı için IŞİD kısaltmasıyla anılan, ancak batının Irak Suriye İslam Devleti (Islamic State of Iraq and Syria veya Islamic State of Iraq and al-Sham) olarak andığı, bu nedenle ISIS kısaltmasını kullandığı aşırı İslamcı grup Amerikalı şirketin canını epey sıkmış gibi görünüyor. Kanlı eylemleriyle bilinen ve vahşet görüntüleri sürekli internete yansıyan bir grup ile aynı adı taşımak istemeyen Isis marka değişikliğine hazırlanıyor.

Isis CEO’su Michael Abbott marka değiştirmenin hiç kolay olmadığını, ancak bunun şirketleri, ortakları ve müşterileri için doğru bir karar olduğunu söyledi. Henüz marka belirlenmemiş, ancak Abbott önümüzdeki aylarda konuyla ilgili haberlerin verileceğini vurguladı. Marka değişikliğine rağmen müşterileri için mükemmel bir ürün ve platform sunma noktasındaki ilgilerinin değişmediğinin de altını çizdi.

Isis mobil cüzdan uygulaması geçen yıl ABD genelinde, AT&T ve Verizon gibi mobil operatörlerin desteğiyle faaliyete geçti. Ancak aldığı büyük desteğe rağmen Isis mobil cüzdan endüstrisinde bir fırtına etkisi yaratamadı. Son olarak çıkan bu marka krizi de ek bir olumsuzluğun doğmasına neden oldu.

isis-google-arama-sonucu-080714

Aslında Isis’in marka değişikliği yapması zorunlu hâle geldi. Çünkü marka değeri noktasında en önemli kriterlerden bir tanesi olan arama sonuçlarında ilk sırada gelme noktasında Isis üstünlüğünü ISIS’e kaptırmış görünüyor. Google’ın ABD’ye özel İngilizce versiyonuna “isis” kelimesini yazan kullanıcılar karşılarında Isis mobil cüzdan uygulamasının web sitesini değil, Wikipedia’da ISIS (IŞİD) ile ilgili olarak açılmış bilgi başlığının bağlantısını en başta görüyorlar.

İLGİLİ HABERLER