Teknoloji

MIUI 12 güncellemesi alacak cihazlar listesi internete düştü

miui 12 uyumlu cihazlar listesi

Xiaomi bugün Mi 10 Youth Edition ile birlikte MIUI 12 kullanıcı arayüzünü de tanıtacak. MIUI 12’nin aralarında yeni bir kullanıcı gizlilik sistemi, yenilenmiş tasarım ve tüm Mi uygulamaları için yeniden düzenlenmiş kullanıcı arayüzü gibi yeniliklerle birlikte gelmesi bekleniyor. Ancak en büyük soru MIUI 12 hangi cihazlarda kullanılabilir soru olacaktır.

Konuyla ilgili bir sızıntı, önümüzdeki birkaç hafta içinde MIUI 12 güncellemesini alacak uyumlu cihazlar listesini ortaya çıkardı. Liste Çin’deki kullanıcıları ilgilendiriyor. Görünüşe göre, MIUI 12’nin temelinde Android 10 olacak. Google’ın da yılın üçüncü çeyreğinde Android 11 sürümünü çıkarması bekleniyor. Bu gerçekleştiği zaman da Çinli şirket, MIUI 12’nin temelini bazı telefonlar için Android 11’e kaydıracak. Bazıları ise Android 10’da kalacak. Haberin devamında MIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi ve Redmi cihazları ile ilgili detaylar bulunuyor.

MIUI 12 güncellemesi alması muhtemel Xiaomi ve Redmi telefonları

Çinli sosyal ağ Weibo’da paylaşılan bilgiye göre; Xiaomi Mi 9 SE, Mi CC9, Mi CC9 Pro, Mi CC9 Meitu Custom Edition, Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 7, Mi 8, Mi 8 Explorer Edition, Mi Mix 3, Mi 8 Pro, Mi Mix 2S, Mi Note 3, Mi 10, Mi 10 Pro, Redmi K30 Pro, Mi 9, Redmi K20 Pro, Mi 9 Pro 5G, Redmi K30 5G, Redmi K30, Redmi K20, Mi 8 Youth Edition ve Redmi Note 7 Pro modelleri MIUI 12 güncellemesini alacak.

Tekrar hatırlatalım; bu liste Çin için geçerli. Bu ülke dışında MIUI 12 destekleyecek cihazların listesi farklı olacaktır. Poco F1 ve Poco X2 gibi cihazlar da listeye eklenecektir. Ayrıca Redmi Note 9 Pro ve Redmi Note 9 Pro Max gibi yakın zamanda tanıtılan cihazları da listeye ekleyebiliriz. Xiaomi’nin Redmi Note 9 serisini 30 Nisan’dan itibaren Çin’de satışa sunması bekleniyor. Ve bu telefonlarda da MIUI 12 yüklü olarak gelecek.

Sızan liste yukarıdaki gibi olsa da, MIUI 12 güncellemesi alacak telefonlar ve bunun ne zaman olacağına dair detayları bugün Çin’de gerçekleşecek etkinlikte öğrenmiş olacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER