Teknoloji

Misfit Vapor X en hafif Wear OS akıllı saati olarak geliyor

misfit vapor x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Misfit Vapor X’in tanıtımını yaptı. Şirket, bu ürünün en hafif ve en verimli Wear OS akıllı saati olduğunu iddia ediyor.

Vapor X, 1.19 inç AMOLED ekran barındırıyor. 42mm kasası hafif alüminyum alaşımdan yapılmış ve sadece 43 gram geliyor.

Vapor X’te Qualcomm Snapdragon 3100 işlemci çalışıyor. Misfit, bir günü çıkaracak pil ömrünün sunulacağını belirtiyor. Ayrıca yeni pil tasarruf modu sayesinde daha uzun süre çalışma imkanı da hedefliyor.

Saat, diğer çoğu Wear OS saati gibi 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza barındırıyor. Fossil’in yeni Gen 5 akıllı saati daha fazlasını isteyenler için bir istisna sayılabilir. O cihazda 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza bulunuyor. Daha fazla RAM’in Wear OS tabanlı cihazların sorunlarını çözüp çözmeyeceği bilinmiyor, ancak Vapor X çoğu durumda ihtiyaçları karşılayacaktır diye düşünüyoruz.

Aslında Vapor X’in Gen 5 ile birçok ortak noktası bulunuyor. Her iki cihaz da dahili GPS bağlantısına sahip. Google Pay için NFC desteği var. Kalp hızı sensörü, 30 metre derinliğe kadar suya dayanıklılık da mevcut durumda. Ancak bu benzerlikler çok da rastlantı sayılmaz, ne de olsa Fossil Group aynı zamanda Misfit’in de sahibi.

Ne var ki, bazı farklılıklar da yok değil. Söz konusu tarz olduğunda birtakım zıtlıklar bulunuyor. Vapor X, Gen 5 akıllı saate göre daha sıradan bir görünüme sahip. Gen 5 hoparlöre sahipken, Vapor X’in özellikler listesinde bu yok. Sonbaharda Fossil bir uygulama çıkararak Gen 5’in iOS kullanıcılarının telefon çağrılarını doğrudan saatlerinden cevaplamalarına izin verecek. Bu, bir Wear OS cihazı için de ilk olacak.

Misfit Vapor X, 199.99 dolarlık ön kampanya fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Daha sonraki dönemde ise fiyatı 279.99 dolar olacak.

İLGİLİ HABERLER