Teknoloji

Microsot yakında OneDrive, Teams ve SharePoint için upload sınırını 250 GB’a yükseltecek

microsoft upload

Microsoft yakında OneDrive, Microsoft Teams ve SharePoint gibi hizmetlere 250 GB’a kadar upload kapasitesi imkanı tanıyacak. Önceden 100 GB sınır vardı; ancak görünüşe göre Microsoft 100 GB’lık kapasiteyi 250 GB’a yükselterek kullanıcıların yüzünü güldürmekte kararlı. Daha büyük boyutlarda dosyaların yüklenebilecek olması, özellikle de pandemi sürecinde evden çalışanlar için büyük bir yenilik olacak. Zira 4K ve 8K videolar ve CAD dosyaları ciddi derecede yer kaplayabiliyor. Bu nedenle 100 GB sınırı, evden çalışanlar için bir hayli kısıtlayıcıydı.

Microsoft tarafından açıklanan bilgilere göre yapılacak yeni değişiklikler, OneDrive hizmetini kişisel kullanım için daha uygun hale getirecek. Zira bu sayede, daha büyük boyutlarda fotoğraflar ve videoları yükleyebilmek mümkün olacak. Yine Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, 100 GB’dan 250GB’a yükselen upload kapasitesi desteği, Ocak ayının sonunda uygulanmaya başlayacak. Şirketin beklentisi ise yeni sınırın, bu çeyreğin sonuna kadar genel kullanıma sunulacak olması.

Bu arada, yapılan bu limit artışı Microsoft için ilk değil. Teknoloji devi, geçtiğimiz Temmuz ayında bu limiti 15 GB’dan 100 GB’a yükseltmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER