Teknoloji

OneDrive kullanıcıları için artan dosya yükleme sınırı ve diğer yenilikler

microsoft one drive

Microsoft OneDrive dosya yükleme sınırını yükseltiyor ve işletmeler için Microsoft Teams ile paylaşım entegrasyonunu daha iyi hâle getiriyor. Aynı zamanda web versiyonuna karanlık modu da en sonunda getiriyor.

Yazılım devi dosya yükleme sınırını tüm OneDrive ve SharePoint kullanıcıları için 15 GB’den 100 GB’ye çıkardı. Şimdiye kadar 15 GB sınırlamasına takılan OneDrive ticari kullanıcıları için bu epey yararlı bir yenilik oldu. Eski dosya sınırı CAD veya video dosyaları gibi bazı büyük boyutlu dosya türlerinin eşzamanlanmasında zorluk çıkarıyordu.

OneDrive kurumsal müşterileri çok yakında daha iyi bir Teams ile paylaşım entegrasyonuna da sahip olacak. Teams içinde bir dosyayı paylaşabileceksiniz. Bununla birlikte paylaşılabilen bir bağlantı oluşturma seçeneği de sunulacak. Bu sayede sadece şirket içindeki kişilerle paylaşım yapılabileceği gibi adrese sahip herhangi bir kişiyle de dosya veya doküman paylaşımı yapılabiliyor. Bu arada Microsoft çok yakında adres çubuğundan dosya paylaşımını da destekleyecek. Adres çubuğunda gördüğünüz bağlantıyı kopyalayıp istediğiniz kişi veya kişilerle paylaşabileceksiniz.

OneDrive kullanıcıları için artan dosya yükleme sınırı ve diğer yenilikler

Microsoft, OneDrive dosya paylaşımının önemli parçalarından bir tanesini de çözüme kavuşturuyor. “Add to OneDrive” düğmesi bu ay içinde ticari kullanıcılara açılacak. Bunun sayesinde OneDrive alanınıza paylaşılan klasörleri doğrudan ekleyebileceksiniz. Bunların arasında OneDrive’dan paylaşılan içerikler veya Microsoft Teams ya da SharePoint’ten paylaşılan arşivler de bulunuyor.

OneDrive kullanıcıları için artan dosya yükleme sınırı ve diğer yenilikler

OneDrive’ın bireysel tüketici tarafına baktığımızda, Microsoft’un bu ay içinde aile ve grup paylaşımı özelliğini getireceğini görüyoruz. Bu sayede OneDrive kullanıcıları dosyaları, fotoğrafları ve videoları bir grup OneDrive kullanıcısıyla hızlıca paylaşabilecekler. Microsoft en sonunda koyu modu OneDrive web versiyonuna da getiriyor. Daha önce de OneDrive iOS ve Android uygulamalarına koyu mod desteği gelmişti. OneDrive web için koyu modun tam olarak ne zaman geleceği belli değil. Ancak Microsoft hem bireysel hem de ticari hesaplar için bu desteğin çok yakında geleceğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER