Teknoloji

Microsoft’un ilk Windows 10 reklamının başrolünde çocuklar var

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10’u 29 Temmuzda yayınlamaya hazırlanıyor. Yayın tarihine kalan süre azalırken, şirket tanıtım faaliyetlerine de şimdiden başlamış durumda. 29 Temmuz için planladığı “Dünyanızı Yükseltin Partisi”nin duyurusunu yapan Microsoft, Windows 10 için hazırladığı ilk reklamı da yayınladı.

Reklamı izlemeyenlerin aklına şirketin Windows 10 özelliklerini anlattığı fikri gelse de, bu anlatım tahmin edilenden farklı biçimde gerçekleştiriliyor. Windows 10 özelliklerinden reklam bahsedilse de, Microsoft’un temel amacının işletim sisteminin “ne kadarı insani olduğunu” anlatmak olduğu görülüyor. İnsani yönün anlatımıysa çocuklar üzerinden gerçekleştiriliyor.

Windows 10 reklamında çocukların başrolde olmasının bazı çevreleri rahatsız edeceğini söylemek pek zor değil. Yine de, bu durum Microsoft’un asıl meramının Windows 10’un selefine göre daha insan odaklı yapısını anlatma isteği olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Şirket teknik özelliklerin üstünden geçmek yerine Hello sayesinde şifrelerin hatırlanabildiğini, Edge ile web sayfaları üzerinde karalama yapılabildiğini ve Cortana sayesinde cihazların insanları dinleyebildiğini anlatıyor. Odak noktasını teknolojiden vizyona çevirmek, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın Windows 10’a dair bütünleyici yaklaşımıyla da örtüşüyor.

Windows 10 29 Temmuzda yayınlanacak ve Microsoft bunu büyük bir partiyle kutlayacak. Ancak pek çok kullanıcının Windows 10’a ulaşması günler, hatta haftalar alacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER