Teknoloji

Microsoft’tan yeni çevrilebilir dizüstü bilgisayar: Surface Laptop Studio 2

microsoft surface laptop studio 2

Microsoft, perşembe günü düzenlediği New York’taki lansman etkinliğinde yeni yüksek performanslı dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarını, Surface Laptop Studio 2’yi tanıttı. Laptop Studio 2, önceki modelin genel estetiğini korurken, dokunmaya daha uygun hale getiren 14.4 inçlik ekranı ve bazı güç kullanıcı özelliklerini ekliyor.

Studio 2, Intel’in 13. Nesil i7 H sınıfı yongaları ile çalışıyor ve içerisinde Nvidia RTX 4050 veya RTX 4060 GPU bulunuyor. Dahası, bir Windows bilgisayarda ilk kez Intel Neural Processing Unit (NPU) bulunuyor. Bu cihaz, 2TB’a kadar depolama ve 64 GB RAM ile yapılandırılabilir. Microsoft, bu ürünün “şimdiye kadar inşa ettikleri en güçlü Surface” olduğunu ve önceki cihazın performansının iki katını vaat ettiğini belirtiyor.

Surface Laptop Studio 2: Güç ve bağlantı seçeneklerinde yükseliş

Laptop Studio 2, iki USB-C portu, bir USB-A portu, bir microSD kart okuyucu ve Surface Slim Pen 2 ile birlikte geliyor. Ayrıca, Microsoft’un “herhangi bir dizüstü bilgisayardaki en kapsayıcı dokunmatik yüzey” olarak nitelendirdiği, yeni özelleştirilebilir ve daha duyarlı bir haptik dokunmatik yüzey bulunuyor.

Microsoft, cihazın eksikliklerine doğrudan hedef alarak, yeterli port sayısı, fiyatına uygun performans ve yeterli pil ömrü konularında iyileştirmeler yapmış görünüyor.

Microsoft’un donanım tarafındaki geleceği, cihazlar başkanı Panos Panay’ın şirketi neredeyse iki on yıl sonra terk ettiğini duyurmasının ardından belirsiz bir noktada bulunuyor. Panay, son yıllarda hem Windows hem de Surface’i yönetti ve şirketin çoklu kullanımlı cihazlar vizyonunu en çok sürükleyen kişilerden biriydi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER