Teknoloji

Surface Laptop Studio tanıtıldı; Microsoft’un yeni amiral gemisi dizüstü bilgisayarı

microsoft surface laptop studio
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, bugün, güçlü dizüstü bilgisayarlarından oluşan Surface Book serisinin halefi olan Surface Laptop Studio’yu duyurdu. Microsoft, amiral gemisi dizüstü bilgisayarı için tamamen yeni bir tasarım sunuyor. Çıkarılabilir ekran yerini, dizüstü bilgisayardan tablete veya Microsoft’un “stüdyo modu” dediği biçime dönüştürmek için ileriye doğru çekilebilen bir ekrana bırakıyor.

Microsoft Cihazlar Başkan Yardımcısı Pete Kyriacou, “Surface Laptop Studio, şimdiye kadar ürettiğimiz en güçlü Surface” diyor. “Menteşeler, ekran, işlemci ve diğer alanlardaki Surface inovasyonunun yıllara dayanan doruk noktasıdır ve Surface mirasının en iyilerini tek bir güçlü cihazda bir araya getirir.”

Bu Surface Book takipçisindeki en hızlı ve belirgin değişiklik, ekran ve menteşedir. 14,4 inç PixelSense Flow ekranı (2400 x 1600), 120Hz’e kadar ve Dolby Vision’ı destekler. Microsoft, ekranın dayanıklı olduğunu ve bu dizüstü bilgisayarın daha büyük Surface Studio’da olduğu gibi modlar arasında geçiş yapmasına izin verdiğini söylediği yeni bir esnek Dinamik Dokuma Menteşe kullanıyor. Surface Laptop Studio dizüstü bilgisayar, sahne ve stüdyo olmak üzere üç modu destekliyor.

Dizüstü bilgisayar modu, ekranı tam bir klavye ve dokunmatik özellikli yeni bir dokunmatik yüzey ile normal bir dizüstü bilgisayar gibi kullanmaya imkan sağlıyor. Sahne modunda ise ekranı oyun, akış veya sunum için tasarlanmış bir açıya çekebilirsiniz. Bu, klavyeyi kapsayacak ve açı, Netflix’te video izlemek veya oyun oynamak, ekrana dokunmak veya dijital çizimler için yeni Surface Slim Pen 2’yi kullanmak için daha uygun hâle gelir.

Microsoft’un son modu stüdyodur. Adından da anlaşılacağı gibi yazmak, eskiz yapmak ve yaratıcı olan her şey için tasarlanmıştır. Surface Laptop Studio, yaklaşık 1.8 kg ağırlığında. Tam olarak hafif olmadığı ve 1.78 cm kalınlığında olduğu için Microsoft, bu modu “tablet modu” olarak adlandırmaktan özenle kaçınıyor.

Surface Book’tan farklı olarak Microsoft, bileşenlerin çoğunu Surface Laptop Studio’nun tabanına taşıdı. Bu kesinlikle dizüstü bilgisayarın sağlamlığına yardımcı olacaktır. Ancak bu durum meydana gelebilecek ısının kucağınıza dağılacağı anlamına geliyor. Ayrıca taban şaşırtıcı bir şekilde ayrı olarak satılan Surface Slim Pen 2’yi de düzgün bir şekilde barındırıyor.

microsoft surface lapto pstudio

Intel’in dört çekirdekli 11. Nesil Core i5 veya Core i7 işlemcileri ile Surface Laptop Studio konfigüre edilebiliyor. Core i5 modelleri Intel Iris Xe grafikleriyle birlikte gönderilirken Core i7 çeşitleri Nvidia’nın 4 GB VRAM’li RTX 3050 Ti GPU’sunu içerecek. 16 GB ile 32 GB RAM ve 2 TB’a kadar çıkarılabilir SSD depolama arasında seçenekler olacak.

Tüm bu özellikler, Surface Laptop Studio’yu en yeni PC oyunlarını çalıştırma konusunda çok yetenekli kılıyor. Microsoft, geleneksel olarak Surface Book’u tam bir oyun dizüstü bilgisayarı olarak tanıtmaktan kaçınmıştı. Ancak şirket bu fikre Surface Laptop Studio ile sıcak bakıyor gibi görünüyor.

Surface Pro 8 gibi Microsoft, Surface Laptop Studio’da da Thunderbolt 4’e geçiyor. Thunderbolt 4’lü iki adet USB 4 bağlantı noktası ve normal Surface Connect şarj bağlantı noktası ve 3,5 mm kulaklık jakı olacak. Thunderbolt desteği, Surface Laptop Studio’yu birden fazla 4K ekrana bağlayabileceğiniz, yüksek hızlı harici depolama kullanabileceğiniz ve hatta bu cihazı tam bir oyun bilgisayarına dönüştürmek için harici bir GPU donanımı kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Microsoft, bugün itibarıyla Surface Laptop Studio için bugün ön siparişleri kabul ediyor. 5 Ekim’de 1599,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

İLGİLİ HABERLER