Teknoloji

Microsoft’tan Yammer, Tasks ve Fluid Framework için çekici videolar

microsoft yammer video

Microsoft, sıkıcı yazılımlar için oldukça hoş ve çekici görünen videolar hazırlamayı iyi biliyor. Bu yılın başlarında şirket, SharePoint ve Windows Terminal için gösterişli videolar hazırlamıştı. Bunlar sanki yeni bir Surface cihazı için hazırlanmış gibiydi. Geçen hafta düzenlenen Microsoft Ignite konferansı sırasında benzer üç video daha hazırlandı. Bunlar Yammer, Tasks ve Fluid Framework içindi.

Her üç videoda da bu yılın başlarında gördüğümüz SharePoint videosuyla aynı tarzda görünüyor. Böylelikle şirket, sıkıcı yazılımlarını çok daha fazla tercih edilir hâle getiriyordu.

Yammer şirketler tarafından özel sosyal ağ servisi olarak kullanılıyor. Microsoft, yeni tasarımla birlikte bu yazılımı Teams, SharePoint ve Outlook ile daha entegre hâle getiriyor. Microsoft’un tanıtıcı videosu konuşmalar için kağıt parçaları, avatarları temsil eden küçük düğmeler ve koyu mod seçeneklerine odaklanıyor. Bu eklentiler sayesinde Yammer, sıkıcı bir kurumsal sosyal ağ olmaktan sıyrılarak kullanması eğlenceli bir araç hâline geliyor.

Microsoft’un Tasks videosu da benzer bir görünüme sahip. Başlangıçta bir düğme görünüyor, bu daha sonra renk saçılmasına dönüşüyor ve bunlar Surface Studio ekranına görevler olarak düşüyor. Microsoft, tüm bu videolarda Surface donanımından faydalanıyor. Bu da videoları daha da çekici ve gösterişli kılıyor.

İlk iki video zaten bildiğimiz yazılımlara odaklanırken, son video ise daha çok geleceğe dönük bir ürün için hazırlanmış. Fluid Framework, Microsoft’un büyük önem verdiği ve gelecekte web üzerinde Office için katılmacı deneyimler oluşturmanın temelinde yatacak. Fluid, yapay zekâ ve diğer servislerin eklenebileceği, bileşenleştirilmiş bir doküman modeli olacak şekilde tasarlanıyor. Microsoft’un videosu yeni konsepti bina blokları ve gösterişli cam nesnelerle anlatıyor.

Bu videolar Microsoft için yeni bir eğilimi de açık şekilde gösteriyor. Şirket, geliştirdiği her yazılımın aktif biçimde kullanılmasını istiyor ve bunun için de kaynaklarını harcamaktan kaçınmıyor. Hazırlanan videoların şirketleri ne kadar etkileyeceğini söylemek kolay değil. Ancak son kullanıcıların epey ilgisini çekeceği bir gerçek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER