Teknoloji

Microsoft Xbox One için iki yeni oyun kumandasını tanıttı

microsoft xbox one oyun kumanda

Microsoft Xbox One oyun konsolu için hazırladığı iki yeni oyun kumandasını görücüye çıkardı. Özel üretim olan söz konusu kumandalar, Dusk Shadow ve Copper Shadow adını taşıyor. Dusk Shadow’da mavinin hakim olduğu bir renk şeması ön plana çıkarken, Copper Shadow’da bakır rengi hakim temayı belirliyor. Yeni oyun kumandaları, Microsoft’un geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü askeri temalı üç oyun kumandasının devamı niteliğini taşıyor.

Şirketten Xbox Live programlama direktörü Larry “Major Nelson” Hyrb imzasıyla yapılan açıklamada, yeni oyun kumandalarının oyunculara daha fazla seçenek sağlamak amacıyla sunulduğu belirtildi ve oyuncuların seçim şansına önem verdiğine dikkat çekildi.

Copper Shadow, ABD’de Microsoft mağazaları ve GameStop sitesinde satılacak. Dusk Shadow ise Microsoft mağazalarına ek olarak, kısıtlı bir süre için Best Buy mağazalarında bulunabilecek. Her iki kumanda versiyonu da 69.99 dolar karşılığında satılacak ve şirketin geçtiğimiz yıl kumandalarda yaptığı donanım güncellemelerini barındıracak. Kumandada bulunan 3.5 mm.’lik ses girişi sayesinde kumandaya kulaklık bağlamak da mümkün olacak.

Microsoft Xbox One için hazırladığı yeni oyun kumandalarını ön siparişe sunsa da, kumandanın çıkış tarihi değişkenlik gösterecek. Microsoft, Copper Shadow’un sevkiyatına 22 Martta başlarken, GameStop 24 Marttan itibaren kumandaları sahiplerine ulaştıracak. Best Buy ise Dusk Shadow’un sevkiyatına 10 Nisan itibarıyla başlayacak. Kanada, Meksika, Şili, Kolombiya, Arjantin’de yeni oyun kumandaları mart ayı içinde satışa sunulacak. Dünyanın geri kalanında ise Dusk Shadow ve Copper Shadow nisan ayı itibarıyla oyun severlerle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER