Teknoloji

Microsoft Xbox One konsollarının üretimini durdurdu

microsoft xbox one x

Microsoft, tüm Xbox One konsollarının üretimini durdurdu. Yazılım devi, Xbox One X ve Xbox One S’in dijital versiyonunun üretimini Xbox Series X’in çıkışından önce sonlandırmıştı. Ardından 2020’nin sonları itibarıyla Xbox One S üretimini de yavaş yavaş durdurmuştu.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Xbox Series X ve S’in üretimine odaklanmak amacıyla 2020’nin sonları itibarıyla tüm Xbox One konsolların üretiminin durdurulduğu belirtildi.

Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki en önemli rakibi Sony de normal şartlar altında PlayStation 4 üretimini 2021’in sonunda durdurmayı planlıyordu. Ancak şirket PlayStation 4 üretimine hâlâ devam ediyor. Sony’nin 2022 boyunca 1 milyon PlayStation 4 üretmesi öngörülüyor. Bu kararda PlayStation 5 ve Xbox Series X konsolların stoklarındaki sıkıntının önemli bir rol oynadığını tahmin etmek pek zor değil.

Microsoft Xbox Series S için gelen talebi karşılama konusunda pek sıkıntı yaşamıyor gibi görünüyor. Yazılım devinden 2020’de yapılan açıklamada Xbox Series X üretiminin Xbox Series S’ten daha fazla olacağı, ancak Xbox Series S’in uygun fiyatı nedeniyle daha çok ilgi görebileceği belirtilmişti.

Microsoft Xbox One S üretimine sessiz sedasız son vererek yeni nesil konsollarına bir avantaj sağlamak istemiş gibi görünüyor. Xbox Series S stoklarının yeterli seviyede olması da bu konuda şirkete yardımcı olmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER