Eğlence

Microsoft Xbox Live profillerini Discord hesaplarına bağlıyor

microsoft xbox liveMicrosoft Xbox Live için popüler oyun sohbeti uygulaması Discord ile işbirliğine gidiyor. Bu işbirliği çerçevesinde Xbox Live profilleri ile Discord hesaplarını birbirine bağlamak mümkün olacak. Bu sayede konsol ve PC oyuncuları daha hızlı biçimde sohbet edecek arkadaşlar bulabilecek.

Discord daha önce aralarında Facebook, Twitter, Steam ve Skype’ın da bulunduğu servislerle profil bağlantısı kurma imkanını sunmuştu. Xbox One sahipleri, Discord ve Xbox Live profillerini doğrudan konsol üzerinden bağlayabiliyor. PC üzerinde oyun oynayanlar ise Discord uygulaması aracılığıyla aynı işlemi gerçekleştirebiliyor.

Bu entegrasyonun kapsamı sadece profillerle sınırlı olacak. Dolayısıyla Xbox Live parti sohbeti ve Discord’un sesli sohbeti birbirine bağlanmayacak.

Microsoft Xbox Live entegrasyonu sayesinde Discord kullanıcıları, Xbox Live profili olan arkadaşlarının hangi oyunu oynadığını görebilecek. Profil bağlama özelliğini hem Microsoft hem de Discord dağıtıma çıkardı. Xbox Insiders programının üyeleri, yakında Xbox One’ın kontrolü üzerinden profiller arasında bağlantı kurabilecek.

İLGİLİ HABERLER