Teknoloji

Microsoft Xbox biriminin başına Phil Spencer getirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un çiçeği burnunda CEO’su Satya Nadella, şirketin San Francisco’da gerçekleştireceği geliştirici konferansı Build öncesinde yönetim kadrosunda üç değişikliğe gitti. Görev değişimlerini şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile duyuran Nadella, yeni yönetim kararlarının Microsoft’a mobil ve bulutun öncelikli olduğu bir dünyada büyüme fırsatı sunacağını belirtti.

phil-spencer-xbox-010414

Yapılan atamalar arasında en dikkat çekici olanı ise Xbox ve Xbox Live birimlerinin başına Phil Spencer’ın getirilmesi. Daha önce Microsoft Game Studios’ta başkan yardımcısı olarak görev yapan Spencer, Windows’tan sorumlu olan Terry Myerson’a bağlı olarak çalışacak.

Xbox blogu üzerinden bir açıklamada bulunan Spencer, E3’e yaklaştıkça yeni haberlerin artacağını, ancak şu anda Xbox için inanılmaz bir yeni dönemin başlangıcında olduklarını ve gelecek yıllar için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. Daha önce Xbox’un ana ürün sorumlusu olarak görev yapan Marc Whitten, geçtiğimiz ay Sonos’ta CPO pozisyonunu üstlenmek için Microsoft ile yollarını ayırmıştı. Whitten Xbox’ın bugüne kadar gösterdiği başarılarda önemli bir rol oynamıştı.

Nadella daha önce kendisinin yürüttüğü bulut ve kurumsal işler sorumluluğunu Scott Guthrie’nin üstlendiğini de kamuoyuna duyururken, eski Nokia CEO’su Stephen Elop’un Cihazlar biriminin yönetimini üstleneceğini de resmi olarak açıkladı.

İlgili >> Microsoft, Xbox Blog

İLGİLİ HABERLER