Teknoloji

Microsoft’un yeni nesil Xbox planları hakkında ilgi çekici iddia

xbox en iyi oyunlar 2020 summer game fest

Microsoft,Project Scarlett” ile Xbox politikasını sadeleştirecek gibi görünse de; şirketin genel stratejisinin daha farklı olduğu anlaşılıyor. Kotaku’da Jason Schreier’in imzasıyla yayınlanan habere göre, şirket Xbox’ın daha uygun fiyatlı ve disksiz versiyonu için “Lockhart” kod adıyla çalışmalar yürütüyor.

Microsoft’un bu yaklaşımını anlamak için biraz geçmişe gitmek gerekiyor. 2018’de Project Scarlett ile ilgili dedikodular çıktığında bazı yayın organlarında Microsoft’un iki konsol çıkarmayı planladığı iddia edilmişti. Bu konsollardan üst sınıf donanıma sahip olan geleneksel seçeneğin “Anaconda”, bulut tabanlı olan versiyonun ise “Lockhart” kod adıyla geliştirildiği belirtilmişti.

O dönemde çıkan haberlerde Lockhart’ın oyun kumandasından gelen komutları yönetme, görüntü işleme ve çarpışma tespiti gibi görevleri yerine getirmek için yeterli işlemci gücüne sahip olacağı belirtilmişti. Daha sonra çıkan haberlerde ise Lockhart’ın bulut tabanlı bir cihaz yerine geleneksel bir konsol olacağı iddia edilmişti.

Microsoft, E3 2019’da Project Scarlett ile ilgili detayları açıkladığında ise ortaya bambaşka bir tablo çıkmıştı. Xbox’ın şefi Phil Spencer, sahnede daha ucuz bir konsol çıkarma planından bahsetmemişti. Spencer, Business Insider dergisine verdiği röportajda ise birden fazla Project Scarlett konsolunun çıkma ihtimali konusunda şu ifadeleri kullanmıştı: “Geçtiğimiz yıl ‘konsollar’ demiş ve sadece bir konsol çıkarmıştık. Şimdi de yeni bir konsolun detaylarını açıkladık. Sanırım bu çoğul.”

Daha sonra The Verge’de çıkan başka bir haberde ise Microsoft’un E3 2019’a haftalar kala, Lockhart ile ilgili planlarını rafa kaldırıldığı belirtilmişti.

Kotaku’nun haberinde ise Microsoft’un Project Scarlett’in ikinci versiyonunu en azından değerlendirmeye aldığı ifade ediliyor. Ancak bu durum, iki yeni Xbox’ın da önümüzdeki yılın sonunda eş zamanlı şekilde piyasaya çıkacağı anlamına gelmiyor.

Microsoft Lockhart ile Xbox One S’in çizgisini devam ettirebilir

Kotaku’ya konuşan geliştiricilerin büyük kısmı, Lockhart’ın Xbox One S’in takipçisi olacağını düşünüyor. Geliştiricilerden biri ise Lockhart’ın PlayStation 4 Pro’ya benzer özelliklerle geleceğini belirtti. Microsoft’un Lockhart’ta SSD’ye ve şimdiki tüm konsollarından daha hızlı bir işlemciye yer vereceği söyleniyor. Yazılım devinin pek çok oyunu 1440p çözünürlükte işleyeceği ancak gerçek performansın değişkenlik gösterebileceği haberde belirtilenler arasında yer alıyor.

Lockhart’ın ne zaman çıkacağı ve fiyat etiketinde yazacak rakam, belirsizliğini koruyor. Bu tarz haberleri değerlendirirken işlerin zaman içinde değişebileceğini unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla Microsoft cephesinden bir açıklama gelene kadar Xbox Project Scarlett’in uygun fiyatlı versiyonu konusunda beklentiye girmemekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER