Teknoloji

Microsoft Windows 10 ve Xbox One mağazaları birleştiriyor

microsoft
Görsel: The Verge

Microsoft Windows ve Xbox uygulama mağazalarını bir araya getiriyor. Önümüzdeki yaz yayınlanacak Windows 10’un Yıldönümü güncellemesiyle birlikte iki mağaza bir tek mağazaya dönüşecek, böylelikle Xbox şefi Phil Spencer’ın deyimiyle tüm cihazlar için tek ve birleştirilmiş bir mağaza ortaya çıkarılmış olacak.

Windows 10 için bunun doğal bir adım olacağını söyleyebiliriz. Ne de olsa şirket masaüstünden telefona ve Xbox’a kadar her şeyde çalışacak uygulamaların geliştirilmesini planlıyor. Eğer durum bu olacaksa, o hâlde Xbox uygulamalarının ayrı bir mağazada da tutulmasına gerek yok.

Evrensel uygulamalar bu yaz, yayınlanacak güncellemeyle birlikte Xbox’ta da kullanıma sunuluyor. Microsoft aralarında oyun geliştiricilerinin de bulunduğu tüm geliştiriciler için ürünlerini evrensel uygulamalar hâline getirmelerini kolaylaştırmaya çalışıyor. Build açılış konuşması sırasında Microsoft, yeni ve eski oyunları çapraz platform uygulamaları hâline otomatik olarak dönüştürecek bir dönüştürücü araç çıkardığını da duyurdu. Bu araç sayesinde geliştiriciler Canlı Kutucuklar, bildirimler, Xbox One kumandaları için, başlangıç platformu ne olursa olsun, destekler ekleyebilecekler.

Microsoft, herkesin uygulama ve oyun geliştirmeye başlamasını kolaylaştırmaya çalışıyor. Bu yaz, Xbox One sahipleri konsollarının geliştirici aracına dönüştürme şansına sahip olacaklar, oyun ve geliştirici modları arasında geçiş yapabilecekler.

İLGİLİ HABERLER