Teknoloji

Microsoft Windows RT’yi savundu, eleştirileri cevaplamadı

Microsoft şu sıralarda Windows RT işletim sisteminden dolayı bazı eleştirilere maruz kalıyor. İşletim sisteminin performansıyla ilgili sorunlar Microsoft’un ARM tabanlı tableti Surface’in ilk parti sevkiyatıyla ortaya çıkmıştı. Şirket o tarihten bu yana düzenli olarak yayınladığı güncellemelerle durumu biraz olsun düzeltmeyi başardı, ancak Windows RT’nin faydaları ve Microsoft’un işletim sistemini düzeltme yönündeki çabaları halen tartışılıyor.

windows-8-rt-skydrive-canli-kutucuk-240113

Microsoft’un ekosistem ve planlamadan sorumlu şefi Mike Angiulo, Windows RT’ye yöneltilen eleştirileri cevaplamak için CNET’e konuştu. Microsoft’un Windows RT için büyük emek sarfettiğini söyleyen Anguilo, işletim sisteminin zamanla daha güçlü olacağını belirtti. Microsoft yöneticisi ARM’nin kendilerine iPad ile boy ölçüşebilecek cinste Windows 8 tabletler çıkarmaları için yardımcı olduğunu söyledi. Surface ve Windows 8 yüklü diğer cihazların çıkış performansına bakıldığı zaman ortada Apple için endişelenecek bir durum olduğunu söylemek zor.

Anguilo’nun Windows RT savunmasında işletim sisteminin Microsoft’un yeni Windows 8 uygulamaları için önemi büyük bir yer tutuyor. Ancak uygulama sayısı bakımından Windows Store da, tıpkı Windows Phone Store gibi, rakiplerine kıyasla geri kalmış durumda. Bu eksikliğin farkında olan Microsoft da yazılımcıların ilgisini çekmek için ABD’de uygulama başına 100 dolarlık bir teşvik sunmaya başlamıştı.

Anguilo insanların eski masaüstü uygulamalarının çalışmadığı hakkında konuştuğunu, ancak kimsenin modern Windows 8 uygulamalarının faydalarından bahsetmediğini belirtti. Fakat Windows 8’deki yüksek kaliteli uygulamaların azlığı ve popüler uygulamaların da kısıtlı özellikler sunması Anguilo’nun savını zayıflatıyor. Eski uygulamaların faydalarının Windows 8 uygulamalarına kıyasla fazla olduğu bu dönemde Microsoft benzer eleştirileri bir süre daha duyacağa benziyor. Anguilo Windows RT’yi parlak bir geleceğin beklediğini söylese de bunun nasıl gerçekleşeceğine dair bir ipucu vermedi.

İlgili >> CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER