Teknoloji

Microsoft Windows Phone 7.8 konusunda kullanıcılardan görüş bekliyor

Microsoft’un yeni nesil mobil işletim sistemi Windows Phone 8 şu anda mevcut olan Windows Phone telefonlarına gelmeyecek. O telefonlar için Windows Phone 7.8 olarak adlandırılan özel bir güncelleme sunulacak ve bu güncelleme de Windows Phone 8’in tüm niteliklerini barındırmayacak. Ne var ki, Microsoft Windows Phone 7.8 ile yetinmek zorunda kalacak müşterilerinin gönlünü daha çok hoş tutmak için ek adımlar atmaya hazırlanıyor. Bunun için de kullanıcıların görüşlerine başvurdu ve hangi özelliklerin Windows Phone 7.8’de yer alabileceğini onlara sordu.

Windows Phone 8 ile sunulan yeni başlat ekranı Windows Phone 7.8’de de bulunacak. Bunun yanı sıra aralarında kamera iyileştirmelerinin de olduğu çeşitli yenilikler bu sürüme gelecek. Ancak Microsoft, Windows Phone için açılmış özel bir forum başlığında kullanıcılara Windows Phone 7.8’de hangi özelikleri görmek istediklerini soruyor. Forum başlığını açan kullanıcı Windows Phone 7.8’in ekran görüntüsü alma, Internet Explorer 10, dikte, kablosuz güncelleme, Office 2013, Skype desteği gibi özelliklere sahip olması gerektiğini dile getirmiş. Yazıyı yazdığımız sırada konuyla ilgili olarak 55 bin civarında oy kullanılmış, daha fazla dil desteği, SMS yedekleme, Bluetooth üzerinden dosya transferi gibi özellik tavsiyeleri gelmiş.

Paralel ithalat yoluyla gelen telefonları saymazsak, Türkiye’deki Windows Phone kullanıcıları doğrudan Windows Phone 8 yüklü telefonları kullanmaya başlayacaktır. Bu durumda Windows Phone 7.8’in ne alıp almayacağı bizi çok ilgilendirmiyor gibi görünüyor. Ancak elinde Windows Phone 7.5 telefonu olan kullanıcılar aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edip İngilizce olarak hazırlanmış olan bu sayfada görüşlerini bildirebilir.

İlgili >> Windows Phone User Voice

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER