Teknoloji

Microsoft Windows 9’u Windows 8 kullanıcıları için ücretsiz yapabilir

windows-9-masaustu-300914

Microsoft’un Windows 9 güncellemesini ücretsiz olarak sunacağı iddia ediliyor. Son birkaç aydır ortalıkta dolaşan haberler Microsoft’un Windows 9’a güncelleme için ücret alıp almamayı değerlendirdiği şeklindeydi. Endonezya merkezli haber sitesi Detik.com tarafından verilen habere göre, Microsoft Endonezya’nın başkanı Andreas Diantoro Windows 9’un tüm Windows 8 kullanıcıları için ücretsiz güncelleme olarak sunulacağını kaydetti.

Windows işletim sisteminin bir sonraki büyük versiyonu olacak Windows 9 şirket için “Threshol” kod adıyla anılıyor. Microsoft’un Windows 9 ile birlikte Windows 8 markasını da ortadan kaldırmayı amaçladığı söyleniyor, muhtemelen Windows 8’in kullanıcılar ve eleştirmenler tarafından olumlu karşılanmaması bu hamlede önemli rol oynayacaktır. Ayrıca şirketin Windows 9’a güncellemeyi ücretsiz olarak sunması, böylelikle mümkün olduğu kadar çok kullanıcının Windows 8 kullanmayı sonlandırmasını amaçladığı da söyleniyordu. Bu beklentiler de gerçekleşecek gibi görünüyor.

Microsoft geçtiğimiz aylarda sunduğu Windows 8.1 güncellemesi için de herhangi bir ücret talep etmemişti. Bu nedenle Windows 9 için de benzer bir adımın atılması ihtimali yüksek. Ayrıca Windows’un en büyük rakibi OS X’in de büyük sürümleri ücretsiz sunulmaya başladı. Apple geçen yıl çıkardığı OS X Mavericks’i Mac App Store üzerinden herhangi bir ücret talep etmeden dağıtmaya başlamıştı.

Microsoft bu akşam Türkiye saatiyle 8’de başlayacka özel bir etkinlikte Windows 9 ile ilgili detayları açıklayacak. Şirketin bu etkinlikte Windows’un geleceğini açıklamanın yanı sıra kurumsal işlevlere de değinmesi bekleniyor. Etkinliğin hemen ardından Windows Teknik Önizleme sürümünün de yayınlanacağı tahmin ediliyor. Bu sürüm geliştiricilerin yanı sıra bireysel kullanıcılar tarafından da indirilebilecek ve önümüzdeki aylarda bu sürüm için de çeşitli güncellemeler getirilecek.

İLGİLİ HABERLER