Teknoloji

Microsoft Windows 365 için ücretsiz denemeleri durdurdu

microsoft windows 365

Microsoft, Windows 365 adını verdiği yeni bulut PC hizmetini kısa süre önce duyurmuştu. Şirket aradan henüz çok zaman geçmemesine rağmen, talep fazlalığı nedeniyle ücretsiz denemeleri durdurdu.

Windows 365’te kullanıcılar farklı işlemci, RAM ve depolama seçenekleri bulunan bulut PC’ler kiralayabiliyor ve Windows 10 veya 11’i bir web tarayıcısı üzerinden çalıştırabiliyor. Sadece bir gün boyunca kayıt toplanmasının ardından servisin maksimum kapasiteye ulaştığı belirtildi.

Microsoft 365’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda hatırı sayılır talebin ardından deneme için kapasitenin dolduğu belirtildi. Windows 365 program yönetim direktörü Scott Manchester ise şu ifadeleri kullandı: “Windows 365 inanılmaz bir ilgi gördü ve bu nedenle ücretsiz deneme programımızı durdurmak zorunda kaldık. Ek kapasite için çalışmalarımız devam ediyor.”

Windows 365 hâlihazırda sadece işletmelere açık durumda. Ancak duyurudan sonra kısa süre içinde görülen kapasite sorunları, servise olan ilginin Microsoft’un tahminlerinin üstünde olduğunu gösteriyor. Pazartesi günü faaliyete geçen servisin Türkiye fiyatları 297,40 TL’den başlıyor.

Microsoft Windows 365 için sekiz vCPU, 32 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip bir konfigürasyon da sunuyor. Bu seçenek için ayda 1342,40 TL ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER