Teknoloji

Microsoft Windows 11 ile fotoğraflar uygulamasını yeniliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 11 için yeni bir fotoğraflar uygulamasını test etmeye başladı. Tıpkı Windows’un diğer yerleri gibi yenilenen fotoğraflar uygulaması, işletim sisteminin genel tasarımını yansıtıyor. Yeni tasarımla kullanıcıların fotoğraf veya video koleksiyonları arasında gezinmek kolaylaşıyor.

Fotoğraf görüntüleyicisinin altına yerleştirilen küçük film şeridi sunulan en önemli yenilikler arasında bulunuyor. Burada koleksiyondaki fotoğrafların küçük resimlerini görmek mümkün oluyor. Bu şerit sayesinde kullanıcılar fotoğraflar arasında geçiş yapabiliyor veya birden fazla fotoğrafı kolaylıkla seçebiliyor.

Tek bir pencerede aynı anda birden çok fotoğrafa bakılabilmesi de dikkat çeken işlevsel yenilikler arasında bulunabiliyor. Bunun hızlıca fotoğraf seçmek isteyenlerin işini kolaylaştıracağı söylenebilir.

microsoft windows 11 fotograflarFotoğraf düzenleme araç çubuğunda ise bazı ilginç eklemeler göze çarpıyor. Üçüncü taraf düzenleyicilere hızlı erişim imkanı bunlar arasında en dikkat çekicisi oluyor. Söz konusu entegrasyon Adobe Photoshop Elements, Corel PaintShip Pro ve Affinity Photo gibi uygulamalar tarafından destekleniyor.

Microsoft Windows 11 dağıtımına 5 Ekim’de başlayacak. Bu tarihe kadar yeni fotoğraflar uygulaması geliştirici kanalına üye olan kullanıcılara açık olacak.

İLGİLİ HABERLER