Teknoloji

Microsoft Windows 11 için duvar kağıdı çıkartmalarını ve tablet modunu test ediyor

microsoft windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Görünen o ki, Microsoft henüz resmi duyurusunu yapmadığı bazı Windows 11 özelliklerini test ediyor. Test edilen özellikler arasında masaüstü çıkartmalarının, tablet modunda görev çubuğunun saklanabilmesinin ve Ayarlar menüsündeki Sürdürülebilirlik bölümünün olduğu görülüyor.

Yazılım devi kısa bir süre önce Windows 11 için daha fazla deneysel özelliğin test edileceğini açıklamıştı. Microsoft’un bu duyurusundan hemen sonra yeni özelliklerin testinin ortaya çıkmasının önemli olduğu söylenebilir.

Windows 11’de duvar kağıdının çıkartmalarla nasıl kişiselleştirilebileceğini gösteren ekran görüntüleri, Albacore rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Çıkartmalar özellikle mesajlaşma uygulamalarında ve sosyal ağlarda oldukça popüler. Windows 11’de masaüstünü kişiselleştirmek için hâlihazırda araç takımları dışında bir seçenek mevcut değil.

Çıkartmaların sadece tek bir monitörde görüntülenebileceği belirtiliyor. Buna ek olarak, özellikle ilgili referanslarda Windows 11’in eğitim amaçlı kullanımından da bahsediliyor. Microsoft’un çıkartmaları Windows 11 SE’de veya Windows 11’in bireysel kullanıcı versiyonlarında sunabileceği belirtiliyor.

Albacore’un keşfettiği Windows 11 özellikleri bununla sınırlı kalmıyor. Windows 11’de tablet modunun yeniden kullanıma sunulabileceğinin işaretleri de görülüyor. “Cihazı tablet olarak kullanırken görev çubuğunu daima sakla” seçeneğini Ayarlar menüsünü görmek mümkün oluyor. Windows 11’de geleneksel tablet modu özelliklerinden uzaklaşan Microsoft, iptal ettiği Windows 10X projesi ve çift ekranlı cihazlar için çok sayıda tablet özelliği geliştirmişti.

Windows 11’in Ayarlar menüsündeki Sürdürülebilirlik bölümü de paylaşımda görülüyor. Bu bölümde enerji tasarrufu ve cihazların geri dönüşümü için öneriler sunulması bekleniyor. Microsoft’un Odak Desteği özelliğinin ismini de Odak olarak değiştireceği görülüyor.

Microsoft resmi duyurusunu yapmadığı bu Windows 11 özelliklerini henüz tüm test kullanıcılarına açmış değil. Yazılım devi, Windows 11’in test sürümlerinde bazı özelliklerin hevesli kullanıcılar tarafından keşfedilebileceğini daha önce açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER