Teknoloji

Microsoft Windows 10’u yepyeni bir internet tarayıcısıyla sunabilir

windows-10-logo-021014

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 için “Spartan” kod adıyla anılan ve Internet Explorer’dan farklı bir internet tarayıcısı üstünde çalıştığı iddia ediliyor. ZDNet’in haberine göre, yeni uygulama Internet Explorer adını taşımayacak ve ismi artık neredeyse Microsoft ile özdeş hâle gelen tarayıcıyla bir bağlantısı bulunmayacak.

ZDNet’in haberinde Microsoft’un Chrome ve Firefox’a daha fazla benzeyen bir tarayıcıyla taze bir başlangıç yapmayı planladığı belirtiliyor. Ancak yeni görünüme ve özelliklere rağmen, yeni tarayıcının Microsoft’un mevcut web teknolojisinin temellerini de koruyacak. Yeni tarayıcı da Chakra JavaScript ve Trident rendering motorunu kullanmaya devam edecek. Bu da Redmond merkezli şirketin Apple’ın Safari’de yaptığı gibi WebKit motoruna geçmeyeceği anlamına geliyor. Google’ında aralarında bulunduğu diğer rakipler ise WebKit rotasından sapmış ve motorun kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirdikleri özel versiyonlarını kullanmaya başlamıştı.

Microsoft’un yeni bir tarayıcı üstünde çalışması Internet Explorer’ın tarihin tozlu sayfalarında kalacağı anlamına gelmiyor. ZDNet’in haberine göre, Windows 10’da kullanıcılara hem yeni tarayıcı hem de Internet Explorer 11 sunulacak. Microsoft’un 21 Ocakta düzenleyeceği Windows 10 etkinliğinde “Spartan” kod adlı tarayıcıya ilişkin daha fazla bilgi vermesi muhtemel gözükse de, ZDNet’in haberinde tarayıcıyla ilgili çalışmaların henüz erken safhalarda olduğunu ve Spartan’ın ortaya daha sonra çıkabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER