Teknoloji

Microsoft bu hafta Windows 10’a son şeklini verecek

windows-10-logo-021014

Yeni işletim sistemi Windows 10’u 29 Temmuzda yayınlamaya hazırlanan Microsoft, bu hafta içinde sisteme son şeklini vermeyi planlıyor. Şirkete yakın kaynaklar, Microsoft’un Windows 10’un nihai kopyaları üstünde çalıştığını belirtirken, bu hafta içinde RTM sürümünün de hazır hâle geleceği ifade edildi. RTM sürümünün tamamlanmasının ardından Microsoft, Windows 10 kopyalarını PC üreticilerine göndermeye başlayacak.

Geçmiş Windows sürümleri için RTM sürümleri önemli kilometre taşları olarak kabul edilseler de, Windows 10 ile birlikte bu önem biraz azalmışa benziyor. Windows 10 ile birlikte işletim sistemini bir “servis” olarak konumlandırmaya hazırlanan Microsoft, Windows 10’u düzenli olarak güncelleyecek. Sürekli güncellenecek olması, Windows 10’un hiçbir zaman tam manasıyla “tamamlanmış” olmayacağı anlamına geliyor. Microsoft’un Windows şefi Terry Myerson da, “İşimiz asla bitmeyecek” diyerek Windows 10’un sürekli güncelleneceğinin işaretini vermişti. Microsoft Edge internet tarayıcısına yapılacak eklenti eklemeleri ve yerleşik Windows 10 uygulamalarına yapılacak güncellemeler de söz konusu çalışmalar arasında yer alıyor.

Microsoft’un Windows 10’daki hızlı ilerlemesini şirketin yayınladığı son test sürümlerinde görmek mümkün oluyor. Geçtiğimiz hafta üç farklı Windows 10 sürümü yayınlayan Microsoft, her bir sürümde kullanıcılara küçük iyileştirmeler sunmuştu. Microsoft’un bir hafta içinde yüzlerce hata ayaklaması, akıllarda Windows 10’un kapasitesine ilişkin soru işaretlerinin doğmasına neden oluyor. Microsoft, Windows 10’un hazır hâle gelmesinin ardından da 29 Temmuza kadar işletim sisteminin hatalarını düzeltmeye devam edecek.

İLGİLİ HABERLER