Teknoloji

Microsoft’un Windows 10 için belirlediği lisans fiyatları netleşiyor

Microsoft Windows kullanıcılarının büyük çoğunluğuna ilk yıl içinde Windows 10'a ücretsiz yükseltme yapma imkanı sunuyor. Ancak bu promosyondan yararlanacak yeterliliklere sahip olmayan kullanıcılar için şirket mevcut durumu korumaya, tekli lisans için para almaya devam edecek.
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Microsoft Windows kullanıcılarının büyük çoğunluğuna ilk yıl içinde Windows 10’a ücretsiz yükseltme yapma imkanı sunuyor. Ancak bu promosyondan yararlanacak yeterliliklere sahip olmayan kullanıcılar için şirket mevcut durumu korumaya, tekli lisans için para almaya devam edecek.

Eğer Windows 7’den daha eski bir versiyona sahip sisteminiz varsa veya kendi PC’nizi kuracaksanız, Microsoft’a Windows 10 lisansı için para ödemeniz gerekecek. Henüz Türkiye fiyatları belli olmadı, ancak elimizde yurt dışı için belirlenen bir fiyat bilgisi mevcut. Newegg sitesinde listelenen ürün fiyatlarına göre Windows 10 Home sürümüne sahip olmanın maliyeti 119 dolar olacak. Pro paketi seçildiğinde bu fiyat 199 dolara yükselecek. Windows 10 Home çoğu bireysel kullanıcı için en uygun seçenek gibi görünüyor, ancak daha sonra sadece Pro’da yer alan bir işleve ihtiyaç duyan kullanıcılar, 99 dolar ek ödeme yaparak Windows 10 Pro paketine terfi edebilecekler.

Fiyatlar Microsoft’un Windows 8 içn belirlediği fiyatlarla aynı çizgide görünüyor. Bu nedenle Türkiye’de de Windows 10 sürümlerinin Windows 8 sürümleri için belirlenen ücretlere yakın noktada fiyatlandırılacağını görebiliriz.

Microsoft Windows 10’un tekil lisanslarını hem fiziksel mağazalarda hem de internet üzerinden dağıtmayı planlıyor. Büyük işletim sistemi güncellemesi 29 Temmuz tarihinde yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER