Teknoloji

Microsoft Windows 10 final sürümünü test kullanıcılarına dağıtıyor

windows-10-logo-021014

Microsoft Windows 10 10240 sürümünü test kullanıcılarına dağıtmaya başladı. Bu, Microsoft’un çıkışını onayladığı final Windows 10 kopyası olma özelliği taşıyor ve işletim sistemi 29 Temmuzda çıktığında bu son kopyanın görünüm ve hissine sahip olacak.

Her ne kadar final versiyon olsa da, Microsoft 29 Temmuz tarihine kadar birçok güncellemeyi hazır etmek için çalışıyor ve yerleşik uygulamalar da önümüzdeki aylarda hızlı şekilde değişecek. Güncellemeler Microsoft Edge internet tarayıcısı için genişleme desteğini ve bu sonbaharda beklenen kapsamlı bir güncelleme paketini de içeriyor.

Microsoft güncelleme mekanizmasını da testten geçiriyor. Sadece mevcut Windows 10 test kullanıcıları 10240 sürümüne erişebilecek. Yazılım üreticisi 29 Temmuz tarihine kadar ISO dağıtımında bulunmayacak, çünkü yazılım üreticisi bütün test kullanıcılarının Windows Güncelleme mekanizması üzerinden güncelleme yapmasını istiyor. Böylelikle Windows 10 bu kanalla mevcut PC’lere ay sonundan itibaren ulaştırılmadan önce dağıtım kanalı üzerindeki son oynamalar ve değişiklikler de yerine getirilmiş olacak. Dikkatli bakanlar masaüstü filigranının kaldırıldığını görecektir.

Microsoft önümüzdeki iki hafta boyunca, 29 Temmuzdaki lansmana günler kala test kullanıcılarına güncellemeleri yollamaya devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER