Teknoloji

Microsoft Whiteboard’un ön izleme sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft whiteboardMicrosoft Whiteboard uygulamasını bu yılın başlarında çıkarmıştı. Bu uygulamanın 2017’nin sonlarında tüm Surface cihazlarına geleceği söylenmişti. Microsoft, tüm Windows 10 cihazlarına Whiteboard’un ön izleme sürümünü dağıtmaya başladı. Bu uygulama sayesinde birden fazla kişi dijital mürekkep kullanarak paylaşım yapabiliyor veya ortak çalışmalar yürütebiliyor.

Whiteboard uygulaması sayesinde Windows 10 kullanıcıları resimler üstüne mürekkeple çizim yapabiliyor, taslaklar oluşturabiliyor veya sanal pano üzerine notlar alabiliyor. İsteyen herkes bu uygulamayı kullanabilir, ancak çok kişili katılımcı desteği gruptaki herhangi birisinin aktif Office 365 aboneliğine sahip olmasını gerektiriyor.

Yeni Whiteboard uygulaması katılımcı çizim çalışması yapma, geometrik şekilde tanıma, tablo dönüşümü ve otomatik tablo gölgelendirme gibi özellikleri de sunuyor. Bu uygulama insanların yaptıkları çizimleri farklı cihazlar arasında paylaşmalarına imkan tanıyacak şekilde tasarlandı. Herhangi bir çalışma da farklı çalışma panolarına otomatik olarak kaydediliyor.

Microsoft bu uygulamanın test sürümünü Windows 10’un İngilizce sürümlerine dağıtmaya başladı. İlerleyen aylarda ek dil destekleri gelecek. Windows 10 için Whiteboard uygulaması destekleyen cihazlarda Windows Mağaza üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER