Teknoloji

Microsoft Whiteboard uygulaması için yeni özellikler getiriyor

microsoft whiteboard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Microsoft 365 için Whiteboard uygulamasının, ofisten veya evden çalışırken insanların daha iyi iş birliği yapmasına yardımcı olmak için tasarlanmış özelliklere sahip yeni bir sürümünü kullanıma sundu. Ayrıca Teams, Fluid Components ve Viva uygulamalarını hem hibrit uzak hem de ofis tabanlı işyerleri için daha iyi çalışmalarını sağlamak için güncelledi.

Daha önce olduğu gibi Whiteboard, fiziksel bir beyaz tahta gibi davranarak çizim yapmanıza, silmenize ve yapışkan notlar eklemenize izin veriyor. Ayrıca bir sunumu geliştirmek için görüntüleri yazabilir, ekleyebilir ve değiştirebilirsiniz. En son sürümle Microsoft, rehberli işbirliğinin yanı sıra yeni içerik türleri, yeni bir kullanıcı arayüzü ve genişletilmiş Microsoft 365 entegrasyonuna odaklanıyor.

Bu amaçla Microsoft, uzak kullanıcıların beyaz tahtada başkalarının ne yaptığını görmesine yardımcı olabilecek “iş birliği imleçleri” tanıttı. Ve tıpkı fiziksel bir beyaz tahtada olduğu gibi, önemli fikirlere dikkat çekmenize yardımcı olan yeni bir lazer işaretçi mevcut. En son sürüm ayrıca, bir sunuma başlamanıza yardımcı olacak şablonlar ve kullanıcılara fikirler konusunda rehberlik edecek bir “takip etme” özelliği sunuyor.

Daha önce olduğu gibi sadece çizimler yapmak yerine, “iş birlikçi diyagramlar” oluşturmak için şekilleri, çizgileri, metni birleştirebilirsiniz. Başka bir yeni özellik olan “resim ve belge ekleme”, fikirleri birbirine bağlamanıza, farklı içerik türleri arasında açıklama eklemenize ve yinelemenize olanak tanır. Yeni çıkartmalarla farklı fikirlere tepki verebilir ve tablolar veya görev listeleri gibi öğeleri getirmek için “akışkan bileşenler” kullanabilirsiniz.

Ayrıca Microsoft, 2017’de tanıtılan Fluent Design tasarım dilini kullanarak yeni bir akıcı araç çubuğuyla kullanıcı arayüzünü tazeledi. Bu, cihazlar, işletim sistemleri ve platformlar arasında tek bir birleşik kullanıcı deneyimi sağlar. Ayrıca size Surface Hub kadar büyük ve akıllı telefon kadar küçük cihazlarda çalışan bir oluşturma galerisinden önceden oluşturulmuş öğeler sunuyor.

Microsoft’un bu alandaki ana rakiplerinden biri, kendi beyaz tahta benzeri ortak çalışma araçlarını oluşturan Klaxoon‘dur. Bu arada Klaxoon, TechCrunch’ın haberine göre, hibrit iş/ev iş yerlerine benzer bir vurgu ile daha dün kendi beyaz tahta işbirliği ürünü için bir güncelleme sundu.

Microsoft, Teams’in en son sürümüyle hibrit çalışma ortamlarına da vurgu yaparak “Teams’de, odada olmayanlar da dahil olmak üzere tüm seslerin duyulmasını sağlamak için tasarlanmış deneyimler oluşturmaya odaklandık.” dedi.

Bu amaçla Microsoft, Viva çalışan deneyimi platformunu ekiplere entegre etti. Bu uygulamanın yapacağı şey, çalışanların sessizleştirilmiş Teams bildirimleriyle kesintisiz çalışabilecekleri dönemler planlamalarına ve hatta rehberli meditasyonlar ve farkındalık egzersizleri yapmak için Viva Insights uygulamasını kullanmalarına yardımcı olmaktır.

Ayrıca Microsoft, uygulamalar arasında iş birliğini kolaylaştırmak için Teams toplantıları, OneNote ve Outlook için Fluid bileşenlerini genişlettiğini duyurdu. Ayrıca, birden fazla projede işbirliğini geliştirmek amacıyla yeni sohbet özellikleri, mesaj sabitleme ve daha fazlasını sunuyor. Son olarak Microsoft, “etkileşimleri daha doğal hissettirmek ve odadaki katılımcılara uzak katılımcılarla daha fazla bağlantı hissi vermek” için Teams Rooms’ta “ön sırada” kullanıma sunacağını söyledi. Bu özelliklerin çoğu bugünden itibaren mevcuttur, ancak kullanıcıların tümüne ulaştırılması yılın genelini bulacaktır.

İLGİLİ HABERLER