Teknoloji

Microsoft video düzenleme yazılımı Clipchamp’i satın aldı

microsoft video düzenleme

Microsoft, kullanıcılarına kolay video düzenleme imkanı sunacak bir satın almaya imza attı. Şirket, video oluşturma ve düzenleme aracıyla tanınan Clipchamp isimli girişimi satın aldı.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Clipchamp’in bir web uygulamasının basitliğini ve bilgisayarın tüm işlemci gücünden faydalanarak video düzenleyebilmeyi birleştirdiği belirtildi. Şirket bunun daha öncesinde sadece geleneksel video uygulamalarıyla sınırlı bir şey olduğunu hatırlattı.

Clipchamp’in hedef kitlesinde profesyonel olmayan kullanıcılar bulunuyor. Yani özel video uygulamalarını kullanmayı bilmeyenler, Clipchamp’in öncelikli kullanıcı grubu durumunda. Clipchamp’ten CEO Alexander Dreiling’in imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Görevimiz dünyanın dört bir yanında anlatmaya değer hikayeleri olan milyonlarca insana bunun için gerekli alanı sağlamak. Video oluşturma işini daha kolay, daha erişilebilir ve daha eğlenceli hâle getirmek için çalışmayı sürdüreceğiz.”

Microsoft video düzenleme yazılımı Clipchamp için ne kadar ödediği konusunda bilgi vermedi. Temmuz ayı itibarıyla Clipchamp’in kayıtlı kullanıcı sayısının 17 milyona çıktığı ve bunun bir önceki yıla kıyasla yüzde 54’lük artış anlamına geldiği belirtildi. Clipchamp’i kullanıcılarına nasıl sunacağı konusunda bilgi vermeyen Microsoft, yazılımın bulut odaklı servisleri için oldukça uygun bir araç olduğunun altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER