Teknoloji

Microsoft Tossup uygulamasıyla buluşmak isteyen arkadaşlara yardım ediyor

Microsoft insanların içinde bulunduğumuz zamanlarda çok zor bir araya geldiğini düşünmüş olmalı ki, bu soruna odaklanan bir uygulama yayınlamış. Şirketin Garage grubu yeni bir çapraz platform destekli uygulamayla kullanıcıların karşısına çıktı.

iOS ve Android için yayınlanan, ancak henüz Türkiye mağazalarında yer almayan, dolayısıyla buradaki kullanıcıların fazla yararlanamadığı Tossup uygulaması kullanıcıların neler yapmak istediklerine birlikte karar vermesine yardımcı olacak bir merkez işlevi görüyor, herkesin boş olduğu ortak bir zamanı ayarlamaya çalışıyor.

“Yarın akşam yemek için kim uygun?” gibi bir soru sorarak başlayabilir, daha sonra arkadaşlarınızdan Tossup üzerinden veya eğer uygulama yüklü değilse SMS ile cevap dönmelerini bekleyebilirsiniz. Basit şekilde evet veya hayır cevaplı sorularla anketler düzenleyebilir, bunun yanı sıra tavsiye şeklinde cevaplar verilmesini sağlayan anketlere de başvurabilirsiniz.

Yelp puanlarının uygulamaya eklenmesi de büyük rahatlık sağlıyor, böylelikle buluşmak için kaliteli ve iyi bir mekan bulmak daha kolay hâle geliyor. Nerede buluşulacağına karar verdikten sonra, Tossup takvim entegrasyonundan yararlanıyor ve ajandalara bakarak herkes için en uygun zamanı belirlemeye çalışıyor.

Tossup uygulaması bir buluşma ayarlamak için aralarında onlarca e-posta yazışması yapan kişilere yardımcı olmak, onların bu yükünü azaltmak istiyor. Microsoft’un Garage grubunun son ürünü olan bu uygulamanın henüz Windows Phone versiyonunun bulunmaması da ilginç olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER